Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard, ICO’ları ‘Yüksek Riskli Yatırım’ Olarak Sınıflayacak

Çıkan haberlere göre ödeme sistemleri devleri Mastercard ve VISA, ICO’ların, yüksek risk sınıfında değerlendirilmesi yönünde çalışmalar yapıyor. Daha önce Mastercard tarafından yapılan çalışmalarda kaldıraçlı işlemler, kripto paralar ve ICO’lara zaten değinilmişti. Mastercard’ın yapacağı bu değerlendirmenin daha sonra da inceleneceği belirtiliyor.

Mastercard’ın bu sınıflamayı bugünden itibaren yürürlüğe sokması beklenirken, Mastercard birçok dev firmayla çalışan bir ödeme sistemi devi olduğu için, bu tarz bir hamlenin oldukça önemli olduğuna vurgu yapılıyor.

Zaten kaldıraçlı işlem ya da forex platformlarının bir kısmı, artık kredi kartı ile ödeme almayı durdurmuştu. Bunu, birçok kripto para borsası da uygulamaya koymuştu. Aynı zamanda otoritelere göre, Mastercard’ın bu yeni sınıflaması, şirketin kripto para vizyonu ile de örtüşüyor. Daha önce, şirketin CEO’su Ajaypal Banga, kripto paraların bir çöp olduğunu ve yüksek volalite sebebiyle bu ürünlerin herhangi bir kullanım alanı olmadığını ifade etmişti.

VISA da, son dönemde kripto para kredi kartları ile ilgili vizyonunu tersine çevirdi. Bu reddediş ile birlikte aralarında Bitwala, CryptoPay, TenX, Wirex ve diğerlerinin de bulunduğu birçok şirket etkilenme yaşamıştı.

Mastercard ve VISA’nın ICO’lar, kripto paralar ve sektörün diğer kısımları ile sahip olduğu negatif fikirler, bazı otoritelerce farklı yorumlanıyor. Kripto paraların bu sistemlere de rakip olduğunu belirten analistler, kripto paraların hızlarının ve başarılarının, Mastercard gibi devlerin pek de istemeyeceği türden olduğu görüşünde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment