Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 15 Ekim 2018

Merhaba bugün 15 Ekim 2018,

Bitcoin 7.000$ sınırını aşmak için boğa koşusuna başladı.

6.200$ ile 6.400$ arasında uzun zamandır sıkışmış vaziyette gelgitler yapan kripto piyasasının en büyük parası, boğaların beklenen ama geciktiği düşünülen hamlesiyle beraber yeni bir çıkış yaparak yüzleri güldürmeyi başardı. Ancak bu sadece yüzleri güldürmeyle kalmaz ve geçtiğimiz yıl yaşanan büyük boğa devriminin bir benzeri olursa o zaman gülen yüzler kahkahalar atar bir hale gelecektir. Tüm piyasa oyuncularının uzun zamandan beri beklediği bu hamleyi bu ayın 26’sında açıklanacak olan SEC kararları nasıl etkileyecek bunu da merakla bekliyor olacağız.

Visa ve Mastercard’ın forex, kripto ve ICO şirketlerine karşı başlattığı ve yeni tedbirler almayı planladığı uygulamaları BTC’nin yukarı yöndeki bu hareketini pek etkilemedi. Hakkında açıklanan her haberden etkilenme eğilimi olan piyasa, Visa ve Mastercard’ın bu girişiminden etkilenmeyerek aslında daha da olgunlaşmaya başladığını herkese gösteriyor. Geleceğin para birimleri ne kadar hızlı ve güçlü olgunlaşırlarsa o kadar güvenli birer liman haline dönüşeceklerdir.

Teknik resme göz atmak istersek,

Öncelikle belirtmek isterim ki birçok borsada farklı fiyat aralıklarıyla ortaya çıkan bir BTC / USD paritesi var. Örneğin; coinmarketcap’te 6.740$ olan BTC, coinbase’de 6.480$, bitfinex’te 7.031$ ve son olarak binance’de 7.025 Tether. Bu farklı fiyatlama kısa zaman içinde düzene girecektir diyerek aşağıdaki grafiği yorumlamaya başlayalım.

15.10.2018 bitcoin
15.10.2018 bitcoin

Türkiye’de çoğunluğun kullandığı binance borsasının fiyat hareketlerine göre, BTC şu an 6.925$ civarında seyrederken gün içinde de 7.687$ seviyesini test etti. Bununla beraber 7.423$ gibi aşması gereken bir direnç noktası var. Bu noktayı hızlıca aşabilirse gideceği yönde karşısına çıkacak olan bir diğer direnç noktası 8.475$ olacaktır. Boğaların başlattıkları ve henüz nedeninin ne olduğu bilinmeyen bu hamle ile fiyatların yukarı yönde devam etmesi herkesin beklentisi. Ancak olur da boğalar mücadeleden vazgeçerlerse bu durumda fiyatın olası geri dönüşü 6.650$ desteği olacaktır. Buradan da aşağı kırarsa kendisine çok güçlü bir destek olan 6.200$’ı görmesi olası bir sonuç olacaktır.

Büyük bir heyecan içinde BTC ve alt coinlerin fiyat hareketlerini izlemeye devam ederken çıkacak olası haberlerden de ne kadar etkilenebileceğini ve SEC kararlarının da bu fiyat hareketlerini dönüştürebileceğini unutmamamız gerekiyor. Her zaman tetikte olmak iyi bir trader için vazgeçilmez bir özelliktir.

İyi bir trader olabilmek için vazgeçilmez olan bir diğer unsur da teknik analizi başarılı bir şekilde yapabilmektir. Başarılı bir teknik analize detaylı bir eğitim alarak başlamak en doğrusudur. Başkalarına bağımlı kalmamak ve kendi analizinizi yapabilmek için,

bitcointeknikanaliz.com   ve   teknikanalizegitim.com  sitelerini incelemenizi öneririm.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment