Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Krizi, Diğer Stabil Kripto Paraları 1 Dolar’ın Üstüne Attı!

Tether ve onun genelinde kripto para piyasalarında şu anda gerçekten enteresan dakikalar yaşanıyor. Bitcoin’in önce kendini bir anda 7200 dolar seviyelerine kadar atmasının ardından saat 10:40 itibariyle, BTC fiyatı Coin Market Cap verilerine göre 6 bin 767 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Tether’de de 0,91 dolar seviyelerine kadar inen düşüş, şu anda hafif bir toparlama eğiliminde ve piyasalarda yeniden USDT’ye geçiş mi başladı soruları sorulmaya başlandı. Bundan yaklaşık 40 dakika kadar önce USDT, 0,91 dolar iken, şu yazının kaleme alındığı dakikalarda ise 0,96 dolar seviyelerine kadar geri bir sıçrama yaptı.

Tether’de yaşanan düşüş, aynı zamanda sektörün merakla beklenen iki stabil kripto parasına da etki etmişe benziyor. Dolara endeksli ve Tether’in iki rakibi olan gösterilen Paxos ve True USD’de yüksek alım sonrası fiyatlar 1 doların üzerine çıktı. Öyle ki, bir dönemde iki stabil kripto para da 1,2 dolar seviyelerine yaklaşmıştı.

Şu anda değeri 1 dolara sabit olması beklenen True USD, Coin Market Cap’in anlık verilerine göre yüzde 4’lük bir artışla 1,06 dolardan işlem görüyor. Aynı şekilde Paxos Standard Token ise, yüzde 3,7’lik bir artış yaşayarak şu anda kendine 1,05 dolardan alıcı buluyor.

Tether’in yaşadığı sıkıntının ardından yatırımcıların Bitcoin, Ethereum ve Ripple başta olmak üzere, birçok lider kripto paraya yöneldiği bir ortamda, stabil koinlerde kalmak isteyen yatırımcının da True USD ve Paxos’u tercih etmesi, enteresan bir durum doğurmuş durumda. Şu anda iki kripto para da 1 doların üstünde alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment