Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard’dan Bir Blockchain Patent Başvurusu Daha

Ödeme devi Mastercard’ın, yeni bir patent başvurusunda bulunarak, özel müşteri indirim kuponlarının kopyalanmasını engellemek için Blockchain’den faydalanmak istediği belirtildi.

Amerikan Marka ve Patent Ofisi tarafından 31 Mayıs tarihinde yayınlanan ve ”Kupon Bilgilerinin Eşsizliğini Blockchain İle Sağlamak” ismi ile çıkan patent başvurusunda sistemin; Blockchain vasıtasıyla bu ürünlerin kopyalanmasını engellemeye çalışacağı kaydedildi.

Blockchain’in bu anlamda veri manipülasyonunu azaltacağı ve şirketlere de bu indirim kuponları verilerini depolamada önemli fayda sağlayacağı kaydedilirken, sistemin her bir kupon için özel olarak bir kod oluşturacağı ve bu kodun sadece bahsedilen kişi bir para gönderimi yapmak veya bir şey almak istediğinde aktive olacağı belirlendi.

Mastercard’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

”Bu sistem, verileri depolamak ve onları belirli işlemler ile eşleştirmek için kimliğe ihtiyaç duyuyor. Bu durum da istenmeyen şeylere yol açabilir. Ancak yine de kimlik onamı sayesinde bu süreç çok daha şeffaf ve efektif ilerleyecek. Bu noktada şirket olarak her daim bir teknolojik gelişmenin gerekliliğine inandık. Şeffaf, güvenli ve efektif olduğu için de Blockchain tabanlı bir sistemde karar kıldık.”

Sahte kimlik ibrazı ve diğer birçok süreçte de Blockchain’den yardım alan ve patent başvuruları yapan Mastercard’ın bu son hizmetinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ise zaman gösterecek ancak şirketin Blockchain ile kurduğu bağ, gerçekten de takdir edilesi.

Teknolojiyi şirkete entegre edebilmek için yoğun çaba sarf eden yetkililer, bu konudaki saha çalışmalarına da devam ediyor. Nisan ayında konuşan Mastercard İrlanda’nın ülke sorumlusu Sonya Geelon, şunları söylemişti:

”Gerek ülkemizdeki gerekse de dünyadaki finansal kuruluşlara fayda sağlayacak, onların işini kolaylaştıracak ve inovasyonlarına katkı sağlayacak projeler için çalışıyoruz. Sadece finansal kuruluşlar değil, diğer işler ve hükümetlerle de bu noktada ortak çalışmaktayız. Amacımız para ödemenin daha güvenli, hızlı ve rahat yollarını bulup bunu müşterilerimiz ile buluşturmak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment