Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard’dan NFT Hamlesi: Kartlar ile NFT Satın Alınabilecek

NFT satın alma sürecinin daha kolay ve daha güvenli olması gerektiğine inandıklarını belirten ödeme devi Mastercard, kullanıcıların kartlarıyla NFT alımına olanak sağlayacak.

9 Haziran tarihinde resmi web sitesinden açıklama yapan Mastercard, kullanıcılarının kartlarıyla NFT alabilmesine imkan sağladıklarını duyurdu. Mastercard, bu geliştirmenin bir parçası olarak; Immutable X (IMX), Candy Digital, The Sandbox (SAND), Mintable, Spring , Nifty Gateway ve Web3 altyapı sağlayıcısı MoonPay ile anlaşma yaptıklarını belirtti.

Dünya çapında 2.9 milyar kullanıcısı bulunan Mastercard’ın yaptığı bu hamlenin NFT sektörü üzerinde büyük bir etkisinin olacağı düşünülüyor.

Bu yılın başlarında dünyadaki ekonomik özgürlüğü artırmayı amaçladıklarını söyleyen ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, NFT’ler bir çok insanın kar elde etmesine imkan tanısa da NFT satın alma işlemlerinin hala karmaşık olduğunu belirtmiş ve Mastercard ile ortaklık kurduğunu açıklamıştı.

Mastercard yaptığı açıklamada, NFT topluluklarını geliştirmeyi ve anlaşmalar sayesinde NFT sektörünün daha erişilebilir olmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!