Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard’dan Yepyeni Bir Kripto Para Hamlesi!

Mastercard kripto para sektörünün büyümesiyle birlikte bu sektördeki çalışmalarını hızlandırma kararı aldı.

Mastercard bugün öğlen saatlerinde kripto para şirketlerini yakından ilgilendirecek bir duyuru yayınladı. Mastercard bu duyurusunda kripto para şirketlerinin artık Mastercard bünyesindeki Accelerate programına çok daha kolay bir şekilde başvurabileceklerini açıkladı.

Ne Anlama Geliyor?

Accelerate programına başvuran kripto para şirketleri birbirinden farklı imkanlardan faydalanabiliyorlar. Bu programın en cazip yanı ise şirketlere kendi kredi/banka kartlarını geliştirme imkanı sunuyor olması.

Normal şartlar altında bir kripto para şirketinin bu programa başvurup onay alması bir hayli zorluydu. Fakat Mastercard bugün yayınladığı duyuruyla birlikte bu süreci özellikle kripto para şirketleri için çok daha kolaylaştırmış oldu. Mastercard’ın yaptığı açıklamaya göre bu şirketler artık “sadece birkaç hafta içerisinde” Accelerate programına dahil olabilecekler.

Mastercard Desteği

Bu programa dahil olan şirketler kendi kredi/banka kartlarını geliştirebiliyorlar ama yukarıda da belirttiğimiz üzere, Accelerate programının sunduğu imkanlar yalnızca bununla kısıtlı değil.

Accelerate’e dahil olan kripto para şirketleri Mastercard’ın sunduğu teknik hizmetlerden faydalanabiliyor, pazar araştırması yaparken Mastercard’dan yardım alabiliyorlar. Mastercard ayrıca bu şirketlere siber güvenlik konusunda da yardımcı oluyor.

Programa dahil olan kripto para şirketlerinin tüm bunların karşılığında uymaları gereken belli başlı birkaç şey var. Mesela bu şirketlerin her türlü kişisel güvenlik ve veri gizliliği ilkesine uyması, para aklama karşıtı yasalara uyum sağlaması gerekiyor. Mastercard’ın blockchain çalışmalarından sorumlu olan Raj Dhamodharan konu hakkında şunları söylüyor:

“Kripto para piyasası büyümeye devam ediyor. Biz de Mastercard olarak günümüzün dijital ekonomisinde insanlara güvenilir bir deneyim sunuyor ve bu sürece katkıda bulunuyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment