Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matematikçilere Göre Bitcoin 2018’de 55.000$’ı Görebilir

Yapılan matematiksel çalışmalar ile birlikte mantıksal bir öngörü elde etmeye çalıştıkça ortaya çıkan veriler, Bitcoin’in fiyatının 2018’de 50.000 doların üzerine çıkacağını işaret ediyor.

Beş Kat Artış İçin Temkinli İyimserlik

Araştırmayı yürüten veri bilimci Xoel Lopez Barata tarafından yayınlanan sonuçlara göre, Bitcoin bu yıl sonuna kadar $55.530‘a ulaşacak gibi görünüyor.

https://twitter.com/flibbr/status/955419114280976384

Buna karşılık, Bitcoin‘in şu anki değerine eşit veya daha düşük olma olasılığı ise %10‘un altında.

Oldukça bilimsel olan bu değerlendirme, kripto para borsasında bulunan tanınmış kişilerin gelecek tahminlerinin arasında yer alıyor. Bitcoin‘in fiyatının son zamanlarda yarıya inmesine rağmen geçtiğimiz yıllara nazaran ciddi anlamda yüksek değerde olması yapılan bu tahminlere güzel bir örnek.

Son olarak Trace Mayer, şu anda $10.000 civarında olan Bitcoin‘in oldukça değerleneceğini, hatta bulgulara göre $100.000‘ı aşacak potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Hesaplara mı Dayalı Düşüncelere mi?

Barata, Bitcoin‘in potansiyelini ortaya çıkarmak için “random walks” olarak da bilinen, Monte Carlo simülasyonunu kullanarak, olasılıklara göre sıralanmış USD oran grafiği oluşturmak için ham verileri rafine etti.

Alınan sonuçlar, Bitcoin‘in gelecekteki davranışlarının geçmişiyle örtüşeceği öngörüsüyle oluşturuldu. Sonuçlarda hedefin $55.000‘ı aştığı gözlendi.

“Bu tahminin dikkate alınması gerekmediğini ve gelecekteki dağılımın nasıl olacağına dair güven vermediğini belirtmek istiyorum.” diye belirten Barata, dikkat çekici yorumlarda bulundu.

“Bu durumda %80 ihtimalle Bitcoin fiyatı $13.200 ile $271.277 arasında olacak” dedi.

Geçtiğimiz hafta medyada ortaya atılan “balon” iddialarına ve Robert Shiller gibi Bitcoin‘e kuşkuyla yaklaşanların düşüncelerine rağmen uzun vadeli yatırımcılarda şu ana dek oldukça az bir panik görüldü.

Oldukça dikkat çeken bir veriye göre Bitcoin‘in son dört yıldır Ocak ayının ikinci haftasında sergilediği davranışları, Barata‘nın metodolojisine ağırlık vererek tekrarladığına işaret ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment