Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin, Kripto Para Saadet Zincirlerini Yakın Takibe Aldı

Çin‘in kamu güvenliği bakanlığı, Cuma günü yaptığı açıklamada, kripto para birimleri içerdiği iddia edilenler de dahil olmak üzere ülkedeki kripto para piramit şemalarını yakın takibe alacağını söyledi.

19 Ocak tarihli bildiride, Kamu Güvenliği Bakanlığı, piramitte yer alan dolandırıcılıkları ya da kişilerin kendi ürünlerinin satış ağlarını oluşturmak, çeşitli ürünler satmaya teşvik etmek için yapılan mali planlarını kaldırma planını açıkladı. Popüler kripto para birimi piramitlerinin bazıları, uluslararası, çok ajanslı bir darbenin hedefi olan OneCoin‘i de içeriyor.

Bakanlıktan gelen bildiriye göre :

“Ülkenin kamu güvenliği organları, sanayi ve ticaret bölümleri kilit alanlarda özel düzenlemeler yapmaya, saadet zinciri sistematiğini satan örgütleri yok etme ve üyelerini cezalandırma üzerine yoğunlaşmaya devam edecek ve ayrıca cezai faaliyetlerle halkın meşru haklarını, çıkarlarını, ekonomik ve mali düzenini ciddiyetle korumayı sürdürecek”

Açıklamada, diğer ürün türlerini içeren piramit şemalarına kıyasla, kripto paraları içerdiği iddia edilen piramit şemalara ne derece odaklanılacağı açıkça belirtilmemiş. Geçmişte binlerce Çin vatandaşının dolandırılmasıyla sonuçlanan Gemcoin vakasına rağmen Çin‘de OneCoin‘in varlığı bilinen bir gerçek.

Geçen yıl ICO‘nun yasağında görüldüğü üzere, Çin‘in daha güçlü kararlara yönelip yönelmeyeceğini zaman gösterecek. O zamanlar CoinDesk tarafından bildirildiği üzere, Çinli yetkililer yasa dışı bir para toplama biçimi olarak görülen Blockchain fonlama modelini yasaklamışlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment