Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matrixport Açgözlülüğü İşaret Etti: Bitcoin’de (BTC) Yükseliş Sinyali!

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport, Bitcoin Açgözlülük ve Korku Endeksi’nin (FGI) fiyatta yükseliş sinyali verdiğini öne sürdü.

Matrixport 10 Ağustos tarihinde yayınladığı araştırma raporunda, Bitcoin Açgözlülük ve Korku Endeksi’nin mevcut durumda bir boğa trendine dair sinyaller ürettiğini açıkladı. Bitcoin Açgözlülük ve Korku Endeksi kullanıcıların yatırım ilgisini gösterir ve %50’nin üzerindeyse kullanıcıların Bitcoin almaya hevesli olduklarını %50’nin altında ise bu konuda çekimser hissettiklerini belirtir.

FGI daha öncesinde Temmuz ayındaki Bitcoin yükselişi sırasında %90 seviyesinin üzerine çıkmış ve daha sonrasında %30 seviyelerine kadar gerilemişti. Mevcut durumda ise endeksin yaklaşık %60 seviyesinde olduğu kaydedildi.

Şirketin araştırma ve strateji başkanı Markus Thielen, endeksin günlük periyotta yaptığı dibi tamamlamış görünürken yukarı yönlü bir baskıya işaret ettiğini dile getirdi. Thielen, dört haftalık bir konsolidasyondan sonra göstergenin taktiksel olarak yükseliş yönünde sinyal verdiğinin altını çizdi. Başkan, bu doğrultuda Bitcoin fiyatının yükselişine devam edebileceğini belirtti.

Geçmiş veriler göz önüne alındığında bugüne kadar Açgözlülük ve Korku Endeksi 21 günlük ortalamasının fiyat hareketi ile doğru orantıda tespit edildi. Bu doğrultuda ortalamanın dip yaptığı anlarda yeni bir yükseliş hareketinin başladığı ortaya kondu. Mevcut durumda ise 21 günlük ortalamanın bir dip yapmış gibi göründüğü aktarıldı.

Matrixport 9 ağustos tarihinde yayınlanan bir araştırma raporunda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) birden fazla spot Bitcoin ETF’ini (borsa yatırım fonu) aynı anda onaylaması durumunda Bitcoin’de bir ralli başlayabileceğini söylemişti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %4,3 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %0,1 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 29.495 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!