Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matrixport Bitcoin İçin Altın Kıyası Yaptı, Yükseliş Beklentisini Açıkladı!

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport, Bitcoin (BTC) ve altın karşılaştırmasına dayanan dikkat çekici bir rapor yayınladı.

Matrixport 9 Ekim Pazartesi günü yayınladığı bir raporda, Bitcoin ve altın hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Bitcoin’in altın için dijital bir alternatif olacak şekilde makul bir konumda bulunduğunu belirten rapor, her iki yatırım aracı arasında piyasa değerindeki devasa farka değindi.

Bitcoin’in altından daha iyi olduğunu açıkça savunan raporda, Bitcoin piyasa değerinin 540 milyar dolar olduğu belirtilirken bu miktarın altının piyasa değerinin %10,8’ine denk geldiği vurgulandı. Raporda ayrıca spot altın borsa yatırım fonlarının (ETF) 200 milyar dolar değerinde olduğuna değinilirken spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanması halinde Bitcoin’e 20 – 30 milyar dolarlık giriş yaşanacağını ve bunun ciddi bir yükselişi beraberinde getireceği öne sürüldü.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) son olarak bütün spot Bitcoin ETF başvurularını ertelemişti. Başvuruların 2024 yılının ilk çeyreğinde sonuca varması bekleniyor.

Bitcoin daha avantajlı

Matrixport imzasıyla sunulan raporda, Bitcoin’in altına kıyasla avantajlarına da yer verildi. Şirket, Bitcoin’in rakibine karşı daha güvenli ve yenilikçi olduğunu belirtirken buna gerekçe olarak kolay taşınabilir oluşu ve soğuk cüzdanların sağladığı özerklik avantajı gösterildi.

Matrixport araştırma müdürü Markus Thielen’in raporda yer alan ifadesinde, altını demode bir yatırım aracı olarak nitelendirirken beraberlerinde getirdiği kısıtlamalara yer verdi:

Bugün bile, varlıkları altın şeklinde saklamak dijital çağda sadece demode olmakla kalmıyor, aynı zamanda sınırları geçerken önemli kısıtlamalar getiriyor. Bitcoin bu ikileme bir çözüm sunarak değerin sınırlar arasında hızlı ve nispeten göze çarpmayan bir şekilde hareket etmesini sağlıyor. Bu nedenle, teknolojik gelişmelerin mevcut durumu göz önüne alındığında, bitcoin’in birincil rolleri muhtemelen altına benzer bir değer deposu ve spekülatif bir finansal varlık olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!