Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opensea, Eski Çalışanı Hakkındaki Rug-Pull İddialarına Yanıt Verdi: Haberimiz Yoktu!

Önde gelen NFT platformu OpenSea’nin eski çalışanı 60 milyon dolarlık rug-pull ile suçlandı.

NFT Ethics isimli Web3 araştırmacısı 2021’de gerçekleşen AnubisDAO rug-pull skandalının arkasında OpenSea’nin eski risk sermayesi direktörü Kevin Pawlak’ın olduğunu öne sürdü. On-chain analiz platformu Lookonchain ise bu iddiaları destekler nitelikte bir paylaşımda bulundu.

AnubisDAO, yatırımcılarından 60 milyon topladıktan saatler sonra bu varlığın hepsini farklı adreslere aktararak ortalıktan kaybolmuş ve büyük bir zarara yol açmıştı.

NFT Ethics, Pawlak’ın 0xSisyphus adlı sosyal medya kullanıcısıyla aynı kişi olduğunu belirtirken Lookonchain ise bazı dikkat çeken veriler paylaştı. Veriler, “Sisyphus.eth” adlı cüzdanın rug-pull vakasına karışan cüzdanların biriyle çok benzer zaman aralıklarında aynı işlemleri yaptığını ortaya koyarken, Pawlak’ın bu işin arkasında olabileceğine dair şüpheler giderek alevlendi.

Konu hakkında açıklamada bulunan OpenSea sözcüsü, Pawlak’ın şirket içerisinde o denli yetkili bir konumda çalışmadığını ve bu yaşananlardan haberlerinin olmadığını dile getirdi.

Kevin, Haziran 2023’te şirketten ayrılan eski bir çalışandır. Yönetim dışı bir pozisyonda çalıştığı OpenSea’de sınırlı bir kapsamı vardı. Kendisinin söz konusu projelere dahil olduğuna dair herhangi bir bilgimiz bulunmamaktadır.

İddialar her ne kadar kanıt niteliğinde olmasa da halihazırdaki “aşırı tesadüfi” on-chain verileri ve NFT Ethics tarafından sunulan veriler rug-pull’un arkasında Pawlak’ın olabileceğini işaret ediyor.

Eski OpenSea ürün müdürü Nate Chastain insider trading yapmaktan 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!