Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matrixport: Bitcoin İçin Ralli Zamanı Geldi! Tarihsel Olarak Nisan Yükseliş Ayı

Son 12 yılı içeren tarihsel veriler Bitcoin’in (BTC) nisan ayını çoğunlukla yükselişle tamamladığını ve bu ayın yıl içinde en iyi performans sergilediği dönemlerden biri olduğunu ortaya koydu.

Milyarder girişimci Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport, Ocak başından bu yana kayda değer bir yükseliş yaşayan ve geçtiğimiz ay %23 artan Bitcoin’in, 2012 yılından beri nisan ayında çoğunlukla yükseliş performansı gösterdiğini vurguladı. Tarihsel verilere bakıldığında nisan ayı ve Bitcoin arasında yatırımcıları mutlu eden bir yükseliş istikrarı dikkat çekiyor.

Nisan, bitcoin ve hisse senetleri için yükselişe geçti (Matrixport)

Piyasadaki tüm negatif haberlere rağmen nisan ayının ilk haftasına yeşil bir başlangıç yapan Bitcoin son 11 yılın 7’sinda nisan ayını yükselişle tamamladı ve nisan ayında ortalama %17,4 yükseliş performansı göstermiş oldu.

Öte yandan nisan ayı, Bitcoin’in yılın ilk yarısında en iyi performans sergilediği ay olarak kayıtlara geçti. Döngüsel olarak ayı sezonunda bulunduğu zamanlarda bile nisan ayındaki yükselişini pas geçmeyen Bitcoin, 2020 yılındaki Covid pandemisi döneminde yaşadığı düşüşün ardından bile nisan ayında yaklaşık %36’lık güçlü bir toparlanma sergilemişti.

Bitcoin bu 10 yıllık süreçte sadece 2022 yılının nisan ayında ciddi bir düşüş göstererek %16,24 geriledi. Geriye kalan üç negatif yılda ise düşüşler %4‘ten fazla olmadı.

Konu hakkında açıklama yapan Matrixport‘un strateji müdürü Markus Thielen, başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasında bir boğa koşusu beklediğini bu tarihsel veriler özelinde detaylandırdı:

ABD hisse senetlerindeki son yükseliş rallisinin kripto için de olumlu yayılma etkileri olmalı. 2023 için enflasyonun düşeceğine dair büyük tezimiz gerçekleşiyor. Bitcoin dahil olmak üzere tüm risk varlıkları bu süreçte boğa döngüsüne girebileceğini düşünüyorum.

CoinGecko verilerine göre son 7 gün içerisinde %1,1 yükseliş sergileyen BTC, haberin kaleme alındığı esnada 28.366 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!