Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Kripto Para Borsası Gözünü Hong Kong’a Dikti: Asya Merkezi Yapacak

Kripto para borsası Bybit, bazı birimlerini Hong Kong’a taşıyarak şehri Asya operasyonlarının merkezi haline getirmeye çalıştığını açıkladı.

Wall Street Journal (WSJ) yakın tarihli bir makalesinde, Bybit’in araştırma ve geliştirme birimlerinin yanı sıra bazı pazarlama birimlerini de Hong Kong’a taşıyarak şehri Asya operasyonlarının merkezi yapmaya çalıştığını aktardı.

Bybit CEO’su Ben Zhou, kurumsal yatırımcılardan gelen sermayenin finans piyasaları için büyük önem atfettiğine dikkat çekerek konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Borsa işinde likidite kraldır ve bu Hong Kong’da bol bulunan bir şeydir. Hong Kong ayrıca kripto para piyasasına yatırım yapma hevesi barındıran birçok profesyonel yatırımcıya da ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca borsanın Hong Kong’un haziran ayında yürürlüğe girmesi planlanan kripto para mevzuatı kapsamında lisans başvurusunda bulunmayı planladığı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Son günlerde ABD’nin kararsız adımlar ve kısıtlayıcı politikalar ile her geçen gün kripto para şirketleri için daha az cezbedici bir ülke olmasına karşın Asya’dan gelen kripto dostu hamleler dikkat çekti. Hong Kong, yakın zamanda kripto para sektörü konusunda yaptığı yenilikçi atılımlarla dünyanın yeni kripto para merkezi olma konusunda kararlı adımlar ile ilerliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!