Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Platformunun NFT Oyunundaki İstismar 2 Altcoin’de Düşüş Getirdi

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu DAO Maker (DAO) kontrolündeki NFT oyun projesi Degen Zoo (DZOO) üzerinde gerçekleşen 58 bin dolar değerinde şüpheli bir işlem iki altcoin fiyatında düşüş getirdi. 

Degen Zoo NFT oyununda yaşanan istismar söylentileri ekip üyelerini harekete geçirdi. BscScan tarafından sunulan verilere göre yaklaşık 58 bin dolar değerinde 2 milyon DZOO beklenmedik bir şekilde akıllı kontratlar aracılığıyla yok edildi. 0x8E…3c3c adresi tarafından gerçekleşen bu işlemden sonra Telegram üzerinden açıklamada bulunan ekip, oyunun geçici olarak durdurulduğunu ve istismarın kaynağının araştırıldığını duyurdu:

Paniği ve olası sorunları engellemek için oyunu geçici olarak durdurma kararı aldık. Olup biten hakkında araştırmalar devam ediyor ancak şu ana kadar istismarın temeline dair net bir bilgiye ulaşamadık. Ayrıca zincir üzerinde böyle bir istismara dair hiçbir kanıt yoktur. Konu hakkında araştırmalar devam ediyor.

Degen Zoo ekibi, yaşanan şüpheli işlemin ardından atılacak bir sonraki adıma karar vermek için Telegram üzerinde bir topluluk oylaması başlattı. Oylamanın sonucunda, oyunun yeniden başlatılmasına gerek kalmadan akıllı sözleşmeler üzerinde bir düzenleme ile yapılandırılmasına karar verildi. Oyun, verilen kararın ardından tekrardan aktif hale getirildi.

Hafta sonu yaşanan istismarın ardından DAO Maker ve Degen Zoo yerel tokenlarında düşüş gözlemlendi. CoinGecko verilerine göre DAO haber akışının etkisiyle 1,55 dolardan %8 düşüş ile 1,43 dolara gerilerken DZOO ise %15‘lik daha ciddi bir değer kaybı ile 0,031 dolar seviyesinden 0,026 dolara kadar düşüş yaşadı. Sürecin ekip tarafından iyi bir şekilde yönetilmesiyle birlikte fiyatlar toparlanırken DZOO yazım esnasında 0,027 dolardan, DAO ise 1,47 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!