Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arbitrum’da 1 Milyar Dolarlık Kargaşa: Neler Yaşandı? Token Satışı ve Son Açıklama!

Ethereum (ETH) katman-2 çözümü Arbitrum’un (ARB) ekibinin formaliteden yaptığı ilk topluluk oylaması proje özelinde büyük bir kaosa neden olurken ARB fiyatında düşüş yaşandı.

Yaptığı büyük airdrop ile son günlerde kripto para piyasasının gündeminde yer alan Arbitrum, topluluk tarafına sunduğu ilk yönetişim teklifi sonrası yaşananlarla dikkat çekti.

Arbitrum ağı ilk yönetişim teklifi olarak Arbitrum Vakfı’na yaklaşık 1 milyar dolar değerinde olan 750 milyon ARB’nin kontrolünü verme önerisinde bulundu. Teklifin ayrıntılarında söz konusu milyar dolarlık bütçenin “özel bir hibe” programını finansa etmek için kullanılacağı yer aldı.

Fakat, bu adımın halihazırda atıldığı ve sadece topluluk tarafında bir haber vermek için böyle bir “formalite” oylamanın başlatıldığının duyurulması kaosa neden oldu. Yönetişim konusunda daha ilk adımda topluluktan onay alınmadan hareket edilmesi projenin merkeziyetsiz yapısına olan güveni sarstı ve ARB 24 saat içerisinde yaklaşık %10 değer kaybetti.

Topluluğun tepkisi üzerine açıklamada bulunan ekip, 10 milyon adet ARB’nin dolar karşılığında satıldığına ve 40 milyon ARB’nin de piyasa yapıcı Wintermute‘a kredi olarak tahsis edildiğine yer verdi. Söz konusu işlemler ARB’nin listelendiği gün gerçekleşti. Öte yandan 500.000 ARB ise Gnosis Safe’e likidite olarak gönderildi.

Arbitrum Vakfı, topluluk tarafından sunulan geri bildirimleri dikkate alındığını ve söz konusu 750 milyon ARB hakkında bu hafta içerisinde tekrardan özel bir teklif başlatılacağını belirtti. Açıklamanın detaylarında, 4 yıllık hak kazanma süresi için de yeni çalışmalar yapıldığına yer verildi.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle son 24 saat içerisinde % 4,2 değer kaybeden ARB, yazım esnasında 1,21 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!