Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matrixport Yöneticisinden İlginç Benzetme: Meme Coinler Piyango Gibi!

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport’un yöneticisi, meme coinlere yatırım yapan kullanıcıları piyango oynayan insanlara benzetti.

Matrixport’un araştırma müdürü Markus Thielen, global basına verdiği bir demeçte, meme coin yatırımcılarının büyük kazançlar elde etme olasılığını piyangodan para vurma ihtimalleriyle kıyasladı. Bu yatırımların sadece birkaç kişiyi zengin ettiğini ve geri kalanları hüsrana uğrattığını belirten Thielen, meme coin bahsini riskli bir yatırım olarak nitelendirdi.

Yatırımcıların hızlı bir şekilde zengin olma umuduyla bu tür kumar girişimlerine bel bağladıklarını belirten araştırma müdürü açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

Piyango oynayan insanlar yıldırım hızıyla para kazanmaya çalışıyor ve bence bu kripto ile çok benzer özellikle de son dönemdeki meme token yatırımlarla. Alt sosyo-ekonomik sınıflardaki çoğu insanın piyango oynadığına dair çok sayıda çalışma var. Bu onların alt ekonomik sınıflarından kurtulma hayaline dayanıyor.

Öte yandan haber akışına uygun olarak ve doğru sevilerden almak kaydıyla bu tür yatırımların kazanç potansiyeli taşıdığını belirtti. Ancak Thielen, arkasındaki ekibin anonim olduğu ve fark edilebilir bir yol haritasının bulunmadığı PEPE gibi meme token yatırımlarının öyle ya da böyle işin sonunda kayıpla sonuçlanabileceğinin altını çizdi.

Konu hakkında biraz daha farklı bir bakış açısı sunan kumar bağımlılığı araştırmacısı Dr. Anastasia Hronis, yatırımcıların sırf eğlence ve aksiyon olsun diye meme token alıyor olabileceğini öne sürdü. Ancak Hronis, yatırımlarından kazanç elde etmeyi uman birçok kişi için uyarıda bulunarak bu tür yatırımların büyük riski beraberinde getirdiğini hatırlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!