Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lisk Vakfı Kurucusu Açıkladı: 1.000 Bitcoin Satıp Ethereum Alacak! İşte Planı ve Nedeni

Blockchain platformu Lisk Foundation, önümüzdeki her hafta 100 Bitcoin olmak üzere 10 hafta boyunca toplamda 1.000 BTC satıp yerine Ethereum (ETH) alacağını açıkladı.

Lisk Foundation kurucusu Max Kordek tarafından yakın tarihte paylaşılan sosyal medya gönderisi kripto para topluluğunun dikkatini çekti. Kordek yaptığı açıklamada, önümüzdeki 10 hafta boyunca her hafta 100 BTC olmak üzere toplamda 1.000 BTC’yi Ethereum’a çevireceklerini belirtirken atılan bu adımın nedenlerini sıraladı.

Ethereum’u dünyanın en büyük blokzinciri olarak nitelendiren kurucu, Ethereum ağındaki sürdürülebilir uzun vadeli getiriden faydalanmak istediklerini vurguladı:

Ethereum, dünyanın en büyük blockchain platformudur. Hazine açısından, blokzinciri uygulamalarının inşa edildiği yere gitmek istiyoruz. ETH, sürdürülebilir uzun vadeli bir getiri sağlar. Hazine açısından değer kazanan, deflasyonist, getiri sağlayan bir varlığa girmek mantıklı duruyor.

Bitcoin’in anlık 26.300 dolarlık fiyatı ve Ethereum’un 1.767 dolarlık fiyatı göz önünde bulundurulduğunda dönüştürme işleminin sonucunda şirketin elinde yaklaşık 15 bin Ethereum geçecek. Bu tahmini sayı, fiyatlarda yaşanacak hareketliliğe göre değişim gösterebilir.

Lisk Foundation, Lisk adlı bir blokzinciri platformunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışan bir kripto para kuruluşudur. Lisk, merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) geliştirmeyi ana hedef olarak belirlemiştir.

CoinGecko verilerine göre kuruluşun yerel token’ı Lisk (LSK) son 24 saat içerisinde %5,2 değer kaybederken yazım esnasında 0,837 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!