Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNA Kurucusu Do Kwon’dan Kefalet Talebi: Suçlamaları Reddetti!

Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon mahkemeye, sahte pasaport iddialarını reddederken 436 bin dolarlık kefalet karşılığında denetimli serbestlik teklifinde bulundu.

Do Kwon ve yardımcısı Han Chang-Joon 11 Mayıs tarihinde yapılan duruşmada, sahte pasaport kullandıkları iddialarını reddederken kişi başı 436 bin dolarlık bir kefalet ücretiyle denetimli serbest kalmayı talep ettiler. 

İkilinin avukatları, Kwon ve Joon’un Karadağ’da bir apartman dairesinde ev hapsi altına alınabileceğini ve periyodik olarak resmi makamlara rapor verebileceklerini belirterek kurucuyu ve eski yardımcısını tutuklu yargılanmaktan kurtarmaya çalıştı.

İkili, sahte belge ve pasaport kullanarak ülkeden kaçmaya çalışması nedeniyle 5 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.  Ayrıca ikiliye yöneltilen bu suçlamalar da avukatları aracılığıyla reddedildi.

Öte yandan Karadağ Savcılığı’nın ise denetimli serbestlik kararına itiraz ettiğini bildirildi. Mahkemenin teklife yasal cevap süresi içerisinde bir karşılık vereceği belirtilirken ceza davasının 16 Haziran tarihinde başlayacağı hatırlatıldı.

Geçtiğimiz mart ayında havaalanında yakalanan Do Kwon’un İsviçre bankasında 100 milyon doları olduğu belirtilirken geçtiğimiz günlerde Güney Kore, 176 milyon dolarlık varlığını dondurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!