Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Yöneticisinden Pepe Açıklaması: “Berbat Ettik, Üzgünüz…”

ABD merkezli en büyük kripto para borsası Coinbase, popüler meme coin Pepe (PEPE) konusunda hata yaptığını kabul etti ve topluluktan özür diledi.

Coinbase’in baş hukuk sorumlusu Paul Grewal yakın tarihli bir sosyal medya paylaşımında, üzgün olduklarını dile getirerek Pepe topluluğundan özür diledi. Coinbase tarafından 10 Mayıs Çarşamba günü paylaşılan bültende, Pepe’nin kurbağa logosunun aşırı sağcı gruplar tarafından nefret sembolü olarak kullanıldığına dair ifadelere yer verilmişti.

Bu ifadelerin eksik ve hatalı olduğunu belirten Grewal, şu açıklamalarda bulundu:

Berbat ettik, üzgünüz. Dün trend olan bir konunun gerçeklere dayalı bir resmini sağlamak için PEPE projesine genel bir bakış paylaştık. Ancak bu, meme tarihinin kapsamlı bir resmini sunmayan hatalı ifadeler içeriyordu. Topluluktan özür dileriz.

Pepe logosunun nefret sembolü olarak kullanıldığına dair ifadeleri içeren cümleler Grewal’in açıklamasıyla birlikte Coinbase bülteninden kaldırdı.

Borsa’nın habere konu olan bülteni yayınlamasından saatler sonra Pepe topluluğu hızlı bir şekilde harekete geçerek Coinbase’i bir özür mesajı yayınlaması için sıkıştırmıştı. Bununla birlikte kullanıcılara borsa üzerindeki hesaplarını silmeleri konusunda bir protesto çağrısında bulunan topluluğa sosyal medyadan ciddi bir destek geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!