Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Max Keiser: Dünyada Yolsuzluğun En Fazla Döndüğü Kurum Olan JP Morgan’ın, Bitcoin Hakkında Söyledikleri Önemli Değil

JP Morgan’ın Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili yaptığı yorum, dünya genelindeki Bitcoin maksimalistlerini rahatsız etmişe benziyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ünlü maksimalist Max Keiser, JP Morgan’ın kripto paralar ile ilgili ‘distopik bir ekonominin parçası olabilirler’ yorumuna sert tepki gösterdi.

Bu değerlendirmenin, 2008 global krizinin sebeplerinden birisi olan ve dünyanın en yolsuz kurumları arasında gösterilen JP Morgan tarafından yapılmasının ironik olduğunu ifade eden Keiser, şu sözleri kullandı:

”Kripto paralar ve Bitcoin zaten şu anda içinde yaşadığımız ‘distopyanın’ birer ürün. JP Morgan ve diğer sözüm ona dev bankalar, yıllarca yolsuzluk yaptılar. Bizim iznimiz olmadan merkez bankalarını kullandılar. Kafalarına göre para bastılar, vergi kaçırdılar, yolsuzluk yaptılar. Toplumun iyiliğini göz ardı ederek bunu yaptılar.”

Özellikle JP Morgan ve onun CEO’su Jamie Dimon ile ilgili olarak her zaman sert ifadeler kullanan Keiser, Dimon’un kriz sırasında elde ettiği paranın miktarının 1 milyar doları aştığını iddia etti.

Bilindiği üzere daha önceki dönemde de Keiser, JP Morgan ve Dimon hakkında çok sert açıklamalar yapmıştı. Geçtiğimiz yıl konuşan Keiser, şunları söylemişti:

”Portföyünüz en az yüzde 90’ını kesinlikle Bitcoin olsun. Bundan azı sizi sıkıntıya sokar. Çünkü o zaman, Bitcoin’in itibari paraya karşı üstünlüğü, size göre bitmiş demektir. Bu dediğimi yapın ve alt koinlerin bir kısmını da Jamie Dimon gibi aptallara bırakın.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment