Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Max Keiser: ”Warren Buffett’den Daha Büyük Bir Fare Yok!”

Berkshire Hathaway’in CEO’su olan ve geleneksel finans dünyasının gurularından birisi olarak da bilinen efsanevi yatırımcı Warren Buffett, 2018 yılında Bitcoin ile ilgili yaptığı yorumlarda topluluğun tepkisini yeterince çekmiş ve bundan sonra belirli bir süre Bitcoin veya herhangi bir kripto para birimini ağzına bile almamıştı.

Milyarder yatırımcı geçtiğimiz günlerde CNBC’ye verdiği yeni bir röportajda Bitcoin’i yine diline doladı ve Bitcoin’in hiçbir özelliğinin kalmadığın vurguladı.

”Bitcoin’in hiçbir özelliği kalmadı. Çünkü artık Blockchain teknolojisi ona bağımlı değil. O yüzden artık Bitcoin’in bir sanrıdan ibaret olduğunu ve ancak şarlatanlara hitap ettiği düşünüyorum.”

Bitcoin topluluğunda tanınan isimlerden birisi olan Max Keiser ise, Buffett’in bu açıklamalarına karşı adeta ateş püskürdü ve Buffett’in Bitcoin’in sadece şarlatanlara hitap ettiğini ifade etmesine tepki gösterdi. Keiser konu hakkında yaptığı açıklamada Berkshire Hathaway’in hisse fiyatlarını arttırmak için kendi hisselerini yeniden satın alma gibi ‘çapsız’ bir şeye imza attığını dile getirdi ve şunları ekledi:

”Buffett’in sahtekarlıklarının sayısı saymakla bitmez ve bunlar yıllar yıllar öncesine dayanmakta. Bu tamamen sahtekarlık. Bunun temel amacı şirketin içerisindeki kişilerin yararına muhasebe ve evrak dolandırıcılığı yapmaktır.”

Buffett’in bir konuda haklı olduğunu da belirten Keiser, Bitcoin’in her zaman ”bir fare zehri” olduğunu söyledi ve Warren Buffett’in de kocaman bir fare olduğunu vurguladı.

”O haklı ve Warren Buffett’ten daha büyük bir fare yok. Dünya artık uyanıyor. Buffett’in ponzi yapıları ortaya çıkıyor ve kitleler Bitcoin veya altın gibi ‘hard money’ tiplerine geçiş yapıyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment