Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mayıs Ayı, Bitcoin’in En Kötü Performanslarından Biri Oldu

Bitcoin (BTC), geride bıraktığımız mayıs ayının başından sonuna kadar %30’dan fazla değer kaybederek tarihinin en kötü performanslarından birini sergiledi. Aylık ölçümlere göre bundan daha kötü bir performansa en son Kasım 2018’de tanıklık edildi.

Coinbase verilerine göre Bitcoin fiyatı mayısın ilk gününde yaklaşık 57.800 dolar düzeyindeydi. 19 Mayıs’ta o hafta içerisinde gelen haberlerin etkisi ile 30.000 dolara kadar gerileyen Bitcoin fiyatı, ayı 1 Mayıs’a kıyasla %36,3’lük bir düşüş ile yaklaşık 36.800 dolar seviyesi ile kapadı.

Tarihin en kötü aylık performanslarından

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Bitcoin madencilerinin çevreye olan etkisine dair yaptığı yorumlar ve Çin Devlet Konseyinin kripto para madenciliği ile tradingine karşı “sıkı önlemler” alınacağını açıklaması, sektör genelinde mayıs ayının ikinci yarısına damga vuran olaylar oldu.

Unfolded verilerine göre eksi yönde değişim bakımından Mayıs 2021’i geride bırakan tarihler yalnızca Kasım 2018 ile Eylül ve Kasım 2011 olmuştu.

Uzun vadeli yatırımcı HODL yapmayı sürdürüyor

Glassnode verilerine göre son birkaç ay içerisinde Bitcoin almış kısa vadeli yatırımcılar düşüş sırasında Bitcoinlerini satsa da, uzun vadeli yatırımcılar Bitcoinlerini bozdurmama eğilimini sürdürüyorlar. Buna ek olarak, madencilerin de akümülasyon yaptığı varsayılıyor.

glassnode-bitcoin-hodl
(Kaynak)

Uzun vadeli yatırımcıların sergilediği HODL trendi, fiyatın üstündeki satış baskısını tamamen ortadan kaldırmıyor. Glassnode ekibinin pazartesi günkü raporuna göre kısa vadeli yatırımcılar, son haftalarda 5 kat daha fazla coin satmaya başladılar. İki farklı yatırımcı grubunun hareketliliğini değerlendiren analistler, şu açıklamada bulundu:

“Uzun ve kısa vadeli yatırımcılar arasında böyle bir trend oluşmaya başlamışken, piyasanın şu anki yapısını tarif etmenin en iyi yolu şüphesiz ki buranın boğalar ve ayılar arasında bir savaş alanına döndüğünü söylemektir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!