Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Pay Coinbase’in Kripto Para Kartını Desteklemeye Başladı

Kripto para borsası Coinbase, Coinbase Card’ın bundan sonra hem Apple Pay hem Google Pay ile kullanılabileceğini duyurdu.

Coinbase’in salı günkü duyurusuna göre kullanıcılar, Apple Pay aracılığıyla artık mobil telefonlarını kullanarak ödeme yapabilecekler. Bir banka kartı gibi işlev gören Coinbase Card, Visa uyumlu yerlerde doğrudan Coinbase cüzdanındaki kripto para bakiyesini kullanarak ödeme yapmak için kullanılabiliyor.

Geçen yıl Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık’taki kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlayan Coinbase Card için ABD’de bir bekleme listesi bulunuyor. Şirket, bu kullanıcılarla yakın zamanda iletişime geçileceğini açıkladı.

Harcadıkça kripto parayla ödül alınacak

Gerekli işlemleri yapmış ve bekleme listesine girmiş isimler, Coinbase Card başvuruları onaylandıktan sonra kartın teslim edilmesini beklemeden kart bilgilerini Google Pay veya Apple Wallet uygulamasına bağlayabilecekler. Kullanıcılar, Apple Pay’i kullanmak için doğrudan Coinbase uygulamasını da kullanabilecekler.

Apple, mayıs ayının sonunda verdiği iş ilanında şirketin Alternatif Ödemeler bölümündeki çalışmaları yönetecek; dijital cüzdan, BNPL, hızlı ödeme sistemleri veya kripto para gibi alanlarda tecrübe sahibi birini aradığını belirtmişti.

Şirketin açıklamasına göre ABD’de Coinbase Card ile yapılacak ödeme işlemlerinde kullanıcıya işlemin %1’i kadar Bitcoin, %4’ü kadar Stellar Lumens (XLM) ödül verilecek. Diğer ülkelerdeki kullanıcıların %2,75’lik işlem ücretini ödemeye devam etmesi bekleniyor. USDC ile yapılan ödemelerden, işlem ücreti kesilmiyor.

coinbase-card-apple

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!