Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple, ‘Alternatif Ödemeler’ İçin Verdiği İş İlanında Kripto Para Tecrübesi Arıyor

Apple, pazarlama departmanına bağlı şekilde çalışacak yeni bir iş geliştirme müdürü arıyor. Alternatif ödeme çalışmalarından sorumlu olacak ismin, kripto para gibi alanlarda tecrübe sahibi olması isteniyor.

Apple’ın çarşamba günü yayınladığı iş ilanına göre işe alınacak kişi, şirketin Alternatif Ödemeler ekosistemindeki ortaklık programını yönetmekten, buradaki ortaklık anlaşmalarından ve iş geliştirme çalışmalarından sorumlu olacak.

Dijital cüzdan, kripto para gibi konularda tecrübe sahibi

Apple’ın aradığı nitelikler arasında dijital cüzdan, BNPL, hızlı ödeme sistemleri, kripto para gibi alanlarda 5 yıldan fazla tecrübeye sahip olmak bulunuyor.

Cupertino, Californiya’daki ofis için verilen ilana göre işe alınacak kişi, şirket bünyesindeki Apple Wallets, Payments and Commerce (WPC) ekibiyle birlikte çalışıyor olacak. Apple, kripto para sektörüne yönelik doğrudan veya dolaylı bir planı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

MacRumors haberine göre Apple Pay’in, kripto para şirketi Coinbase’in çıkardığı Coinbase Card’ı destekleyebileceğine dair bazı bulgular bulunuyor. Mart 2020’de tanıtılan ve Google Pay tarafından desteklenen ürün, henüz Apple Pay’den destek almadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!