Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brad Garlinghouse: Ripple XRP’yi Kontrol Etmiyor

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Ripple’ın XRP’yi kontrol etmediğini ve onun Bitcoin’e benzer şekilde, açık-kaynaklı bir sistem olduğunu söyledi. Garlinghouse, XRP’nin Bitcoin’e kıyasla çok daha verimli şekilde çalıştığını vurguladı.

CNBC’nin dün yayınladığı Disruptor 50 listesinde 38. sırada yer alan Ripple’ın CEO’su, bugün Squawk Box programına katıldı. ABD’deki yasal belirsizlikleri yeniden gündeme getiren Garlinghouse, SEC’nin XRP’ye ilişkin iddialarını doğru bulmadığını söyledi.

“Ripple, XRP’yi kontrol etmiyor”

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralardan farklı olarak XRP’yi Ripple tarafından üretilmiş bir menkul kıymet olarak değerlendiriyor.

Garlinghouse, bugünkü yayında XRP’nin Ripple’ın kontrolü altında olmadığını ve Bitcoin’e benzer şekilde, açık kaynaklı olarak çalıştığını dile getirdi.  Garlinghouse, XRP’nin “işlem hızı bakımından çok daha verimli olduğunu” ve XRP Ledger’ın karbon-nötr olduğunu vurgulayarak, onu Bitcoin’den ayrıştırdı. SEC’nin iddiaları hakkında konuşan isim, şunları söyledi:

“Bir menkul kıymet satın aldığınızda; o şirketin bir kısmı sizin olmuş olur. Kardan pay alabilir; şirketin yönetim kurulunda oy kullanabilirsiniz. XRP’de durum böyle değil. XRP aldığınızda, Ripple’da bir payınız olmuyor.”

“Global ekonomi için iyi bir şey”

Wall Street Journal yazarı Lee Reiners, geçtiğimiz gün fidye saldırılarıyla ve yasa dışı işlemlerle mücadele etmek için “kripto paraların yasaklanmasını” önerdi.

Brad Garlinghouse, bugünkü yayında, “Bir şeyin yasaklanması hakkında konuşurken, önce o şeyi anladığımızdan emin olalım.” dedi ve kripto paralar ile blockchain teknolojisinin iyi amaçlarla da kullanılabileceğini söyledi. Bunun için, Ripple’ın çalışmalarından örnek verip şunları söyledi:

“Ripple bu teknolojileri şu anda yavaş ve pahalı olan uluslararası para transferlerinin gerçek zamanlı, düşük maliyetli ve verimli şekilde yapılabilmesi için kullanıyor ki bu, global ekonomi için iyi bir şey.”

Geçen hafta Mısır Ulusal Bankası’nı RippleNet ağına kattığını duyuran Ripple, bugün de Umman’ın piyasa değeri bakımından en büyük ikinci bankası ile anlaşma sağladığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!