Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bulut Madencileri Çin’deki IP Adreslerini Engellemeye Başladı

Çin’de bulut madenciliği hizmeti sunan iki kripto para şirketi, hükümetin geçen hafta yaptığı açıklamanın ardından bugün Çin’deki IP adreslerinin erişimine engelleme getirmeye başlayacağını duyurdu.

Başkanlığını Bitmain’in kurucusu Jihan Wu’nun yaptığı Bitdeer ve Mars Cloud Mine, bugün Çin’deki IP adreslerine iki saat arayla erişim engeli getirdi. Çin merkezli olan bu iki şirket, ülkenin en büyük bulut madenciliği şirketleri arasında yer alıyor.

Türev borsası Bybit, Eylül 2020’de buna benzer bir karar alarak Çinli IP adreslerini engellemeye başlamış, bu hafta ise borsaya Çin kodlu bir telefon numarasıyla kayıt yaptırmış hesaplarını haziran ayında kapatacağını duyurmuştu.

Yasal uyumluluk vurgusu yaptı

Bitmain ile stratejik bir ortaklığı bulunan Bitdeer, dünya genelinde 200’den fazla ülkeden müşteriye aktif şekilde hizmet verdiğini belirtiyor. Şirketin Çin özelinde uygulayacağı erişim kısıtlaması, bugün Türkiye saatiyle 17:00’den itibaren başlayacak. Bitdeer, bulut madencilik hizmeti sunmak için kullandığı maden cihazlarını Avrupa ülkelerinde ve daha farklı yerlerde tutuyor.

Mars Cloud Mine’ın erişim kısıtlaması ise bugün 15:00 itibarıyla başlamış bulunuyor. Şirket, yayınladığı duyuruda alınan kararı “yasal uyumluluk” ile gerekçelendirdi.

Çin hükümeti, geçen hafta Bitcoin madenciliğine ve tradingine karşı “sıkı önlemler” alınacağını açıklamış, Pekin’den gelen bu çağrıya ilk yanıt; büyük ölçüde kömür madenlerine bağımlı şekilde hareket eden İç Moğolistan’dan gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!