Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Bitcoin Madenciliğine Karşı Sıkı Önlemler Alınacağını Açıkladı

Çin Devlet Konseyi, cuma günü Bitcoin madenciliğinin üstüne gidilmesi için çağrıda bulundu. Bu çağrının ne gibi yansımaları olacağı henüz bilinmezken, madenciliğin ülke genelinde yasaklanabileceği dile getiriliyor.

Çin Devlet Konseyi Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi, bugün Başbakan Yardımcısı Lie He’nin başkanlığında 51. kez bir araya geldi. Yerel finans sisteminin geleceğinin görüşüldüğü toplantıda, Bitcoin madenciliğine ve ticaretine karşı sıkı önlemler alınacağı açıklandı.

Madencilik yapmak yasaklanabilir

Yayımlanan notlara göre Çin, finansal riskleri önlemek ve kontrol altına almak için Bitcoin madenciliğiyle ilgili değişikliklere gitmeyi planlıyor.

Toplantıda açık bir şekilde “yasaklama” kelimesi kullanılmadığı için alınan kararın kripto para madenciliği ve ticareti için ne gibi bir anlam ifade ettiği bilinmiyor. Ancak Çinli gazeteci Wu Blockchain, bu haberi şöyle yorumladı:

“Çin hükümetinin bu kadar üst bir düzeyinden, madencilik sektörüne darbe vurulmasıyla ilgili ilk kez böyle bir öneri geliyor. Bu olayın nasıl sonuçlar doğuracağı hala belirsiz ama Çin’deki kamuya açık tüm madencilik faaliyetlerinin yasaklanması ve borsaların darbe alması muhtemel.”

Cambridge Centre for Alternative Finance tarafından paylaşılan verilere göre Çin, tek başına Bitcoin ağındaki hash oranının %65’inden fazlasına ev sahipliği yapıyor. Tesla CEO’su Elon Musk gibi isimler, madencilerin fosil yakıt tüketimini eleştirerek Bitcoin’in çevreye olan etkisini gündeme getirdiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!