Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Regülatörü: Kripto Para Yatırımcılarına Koruma Sağlanacak

Güney Kore’nin en yetkili regülatörü, bu yılın ikinci yarısından sonra yürürlüğe girecek ve kripto para borsaların daha sıkı önlemler almasını sağlayacak düzenlemelerin, yatırımcılara koruma sağlayacağını açıkladı.

Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) Başkanı Eun Sung-soo, çarşamba günü Fintech Week etkinliğinin açılış seremonisinde söz aldı. Regülatörün yaptığı açıklamaların, Güney Koreli kripto para yatırımcıları açısından olumlu olduğu düşünülüyor.

Kripto borsalarında koruma sağlanmış olacak

Güney Kore’deki kripto para borsaları, bu yıl yürürlüğe giren yeni uygulamalara uyumlu şekilde faaliyet gösterebilmek adına 25 Eylül’e kadar regülatörden onay almak zorunda.

Bir borsanın regülatörden onay alabilmesi için o borsadaki tüm kullanıcı hesaplarının, o kullanıcının banka hesabında yer alan kişisel bilgilerle uyumlu olması gerekiyor. Borsalardan, yatırımcıların korunması için özel güvenlik önlemleri almaları da bekleniyor.

Eun, tüm bu adımları atarak regülatörden onay almış borsalarda tutulan kripto paraların, “korunmuş olacağını” açıkladı.

“Kore’nin kralı, oy veren halktır”

Güney Kore’deki genç nüfusun kripto paralara ilgisi büyürken, FSC Başkanı 22 Nisan’daki bir meclis oturumunda devletin bu yatırımcıları korumak gibi bir yükümlülüğü olmadığını açıklamıştı.

Aynı tarihte, dijital varlıkların herhangi bir içsel değerinin bulunmadığını söyleyen regülatör, bu açıklamalarıyla yatırımcıların tepkisini çekti. Mavi Ev’in sitesinde, Eun’un istifası talebiyle bir imza kampanyası açıldı ve 200.000’den fazla imza toplandı.

Hashed CEO’su Simon Seojoon Kim, FSB Başkanı’nın 22 Nisan’da yaptığı açıklamayla bugün yaptığı açıklama arasındaki farklılığa dikkat çekti. Koreli yatırımcılar için regülasyon tehdidinin ortadan kalktığını belirten isim, konuyu şöyle yorumladı:

“Bu trend, önümüzdeki bahar yapılacak başkanlık seçimiyle yakından alakalı. 20’li, 30’lu yaşlarındaki Koreliler; hisseden daha çok kripto paraya yatırım yapıyor. Şu anda kripto paralara karşı hiçbir mantığı olmadan, olumsuz bir tutum sergileyen bir partinin seçim kazanması çok zor. Kore’de kral, oy veren halktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!