Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Sichuan Bölgesinde Bitcoin Madenciliği İçin Seminer Düzenlenecek

Çin’in Sichuan bölgesindeki yerel yöneticiler, kripto para madenciliğini bölge genelinde yasaklamanın ne gibi sonuçlar doğuracağını değerlendirmek için önümüzdeki hafta bir seminer düzenleyecekler.

Çin Ulusal Enerji İdaresinin Sichuan ofisindeki yetkililer, 25 Mayıs’ta Devlet Elektrik Şebekesinin Sichuan ofisinde ve Sichuan Enerji Endüstrisi Yatırımı Grubu ile Enerji Ticaret Merkezi gibi kuruluşlarda görev alan yetkililere bir davet gönderdi.

Çin Devlet Konseyi, geçen hafta cuma günü düzenlenen toplantıda Bitcoin madenciliğine ve tradingine karşı “sıkı önlemler” alınacağını açıklamıştı.

Kripto para madenciliğinin etkileri tartışılacak

Davetiyede yer alan bilgilere göre seminer; Ulusal Enerji İdaresinin talebi doğrultusunda 2 Haziran’da, Sichuan eyaletinin başkenti olan Chengdu’da düzenlenecek.

cin-bitcoin-madenciligi-sichuan-seminer

Seminere katılacak yetkililer, kendi yetki alanları dahilinde yapılan kripto para madenciliği faaliyetlerine ilişkin raporlar sunuyor olacak. Bölgedeki enerji fazlasının tüketimine ilişkin özel hedefleri bulunan Sichuan yönetimi, bu raporlar sonucunda kripto para madenciliğini durdurmanın, söz konusu hedefleri nasıl etkileyeceğini analiz edecek.

Madenciler kömür değil, hidroelektrik kullanıyor

Hidroelektrik santralleri bakımından zengin olan Sichuan, Çin’deki kripto para madencilerinin en yoğun şekilde hidroelektrik kullandığı bölge olarak değerlendiriliyor. Sichuan’ın bu yönüyle kömür ağırlıklı İç Moğolistan’dan ayrıştığı söylenebilir.

Sichuan yönetiminin, bazı kuruluşları bölgedeki enerji fazlalığını yasalara uygun olacak şekilde harcamaya teşvik ettiği biliniyor. The Block’un haberine göre Sichuan’da israf edilen hidroelektrik, 2012-2016 tarihleri arasında sırasıyla 7.6 milyar kWh, 2.6 milyar kWh, 9.7 milyar kWh, 10.2 milyar kWh ve 14.2 milyar kWh olarak ölçüldü.

Çin’in madenciliğe karşı ne gibi sıkı önlemler alacağı bilinmezken, bu hafta İç Moğolistan’ın yayınladığı önerge, bu önlemlere ilişkin kararın yerel yönetimlere bırakılabileceği düşüncesini doğurdu. Bazı isimler, özellikle Sichuan’daki yöneticilerin alacağı karara odaklanılması gerektiğini belirtmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!