Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McDonalds’ın Son Ticari Marka Başvuruları Arasında Metaverse Yer Alıyor

Dünyanın en büyük fast-food restoran şirketi McDonalds’ın son ticari marka başvuruları arasında metaverse dünyasına adım atabileceğini gösteren başvurular da yer alıyor.

Şirketlerin yeni ticari marka başvurularını günlük olarak takip eden bir ticari marka avukatı olan Josh Gerben, resmi Twitter hesabı üzerinden 9 Şubat tarihinde yaptığı gönderide McDonald’s tarafından yapılan 10 başvuruyu paylaştı.

Şirketin 4 Şubat tarihinde listelenen başvuruları arasında “gerçek ve sanal ürünler içeren sanal bir restoran işletmek” ve “eve teslim hizmeti sunan çevrimiçi bir sanal restoran işletmek” gibi ticari marka başvuruları yer alıyor. McDonalds’ın ayrıca başvurular arasında yer alan sanal McCafe bünyesinde “çevrimiçi gerçek ve sanal konserler” ve diğer eğlence hizmetlerini markalaştırmayı hedeflediği düşünülüyor.

ABD ve Kanada‘da 2.000’den fazla lokasyona sahip bir ABD‘li pastane olan Panera Bread de 3 Şubat tarihinde “Paneraverse” için bir ticari marka başvurunda bulunmuştu.

Bu kadar çok sayıda yeni ticari marka başvurusu yapan önemli büyük şirketler dikkate alındığında metaverse’ün yaklaşmakta olduğunu söyleyen Gerber, Forbes‘e verdiği bir röportajda;

Önümüzdeki 12 ay içinde aklınıza gelebilecek her markanın bu başvuruları yaptığını göreceksiniz. Kimsenin bir sonraki büyük başarılara imza atma şansını ve gelmekte olan yeni bir teknolojiyi tamamen görmezden gelmek istediğini sanmıyorum.

açıklamalarında bulundu.

McDonalds’ın ticari marka başvurularının onaylanmasında hiçbir sorun yaşamasa bile ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi‘nin bu talepleri gözden geçirmesinin genellikle sekiz ila dokuz ay sürdüğünü belirten Gerben, bu başvuruların kullanılacağı tek sanal dünyanın metaverse olmadığını söyledi.

McDonalds, ocak ayında kripto para piyasalarında yaşanan düşüşten sonra Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile sosyal medyada piyasanın önde gelen isimleri ve birçok yatırımcı tarafından tepki görmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!