Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankası (RBI): Dijital Rupi Blockchain Teknolojisine Sahip Olmayabilir

Başka teknolojilere açık olduğunu belirten Hindistan Merkez Bankası, 2023’e kadar çıkarılması beklenen dijital rupinin blockchain teknolojiyle üretilememe ihtimali olduğunu söyledi. 

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, merkez bankasının Mart 2023’ten önce blockchain tabanlı merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan dijital rupiyi piyasaya sürmeye hazır olacaklarını duyurmuştu.

Ancak, Hindistan Merkez Bankası İcra Direktörü T. Rabi Sankar, 10 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada merkez bankasının diğer teknolojilere de açık olduğunu açıkladı.

Hindistan merkez bankası, dijital rupi çalışmalarını henüz hızlandırmış değil. RBI Başkanı Shaktikanta Das, kurumun temkinli yaklaşımının kavramın yeniliğinden kaynaklandığını paylaştı. Siber güvenlik ve sahtecilik olasılığının lansmandan önce ele alınması gereken en büyük sorunlar olduğunu vurgulayarak, çok fazla risk barındırdığı vurguladı.

Dijital rupi için kesin bir tarih olmamakla birlikte, açıklanmış tarih olan 2023’e kadar çalışmaların tamamlanacağı bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!