Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BM, Uluslararası Standart Oluşturacak NFT Projesine Tencent’in Liderlik Etmesini Onayladı

Birleşmiş Milletler (BM), Çin merkezli teknoloji ve medya devi Tencent’in non-fungible token’lar (NFT) için standart bir teknik ve güvenlik çerçevesinin oluşturulmasını araştıran bir projeye liderlik etmesini onayladı.

Çin devletine ait yerel basına göre NFT‘ler için dünyanın ilk Birleşmiş Milletler (BM) onaylı standart girişimi olacak olan “DTL (dağıtılmış defter teknolojisi) tabanlı dijital toplama hizmetleri için teknik çerçeve” olarak adlandırılan projeye Tencent liderlik edecek.

Hong Kong merkezli yerel gazete South China Morning Post‘un 9 Şubat tarihli haberine göre BM bilgi ve iletişim teknolojileri ajansı olan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından onaylanan projenin, ilk taslağının 2022 yılının sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Tencent, 8 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada blockchain tabanlı dijital koleksiyonlar için teknik mimariyi, teknik akımları, işlevsel gereksinimleri ve güvenlik gereksinimlerini belirlemeyi hedeflediğini söylediği uluslararası standart için;

Dijital toplama hizmetleri için, teknik bir çerçevenin oluşturulması konusunda dünya çapında bir fikir birliği ve ortak anlayışın sağlanmasına yardımcı olabilir.

dedi.

Tencent girişimde Alibaba’nın yan kuruluşu Ant Group, Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi, Pekin Posta ve Telekomünikasyon Üniversitesi ve Zhejiang Laboratuvarı dahil olmak üzere diğer şirketler ile iş birliği yapacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!