Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF: CBDC’ler, Stabecoin’lerden Daha Avantajlı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva, iyi tasarlanmış dijital merkez bankası paralarının (CBDC) stabecoin’lerden çok daha avantajlı olacağını söyledi.

9 Şubat tarihinde Atlantic Council’in ev sahipliği yaptığı etkinliklte açıklamalarda bulunan IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva, iyi tasarlanmış CBDC’lerin stabecoin’lerden potansiyel olarak daha fazla esneklik, güvenlik, kullanılabilirlik ve daha düşük maliyet sunabileceğini söyledi.

Georgieva, CBDC’lerde küresel anlamda ilginin çok fazla olduğunu ve şu anda yaklaşık 100 ülkenin araştırma, test ya da kullanım aşamasında olduğunu söyledi. Ayrıca yaptığı açıklamalarda, IMF’in CBDC’ araştırmaları yaptığını ve birçok üye ülkeye CBDC’lerin geliştirilmesinde teknik destek sağladıklarını belirtti.

Para tarihine yeni bir başlangıç yapılmak üzere olduğunu belirten Georgieva, ülkelerin yeni dijital para biçimlerini tasarlarken parasal ve finansal sistemlerinin temel özelliklerini de korumaya çalıştığını söyledi.

Ayırca IMF, merkez bankası dijital paralarla ilgili yeni raporunu yayımladı.

Raporda, dijital paranın işlem gördüğü veya testlerin son aşamasında olduğu Çin, İsveç ve Bahamalar da dahil 6 ülkedeki uygulamalara ilişkin incelemeler yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!