Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zynga, Bu Yıl NFT ve Blockchain Tabanlı Oyunlarını Piyasaya Sürecek

FarmVille oyunuyla tanınan San Francisco merkezli oyun şirketi Zynga, bu yıl ilk blockchain ve NFT tabanlı oyunlarını piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu.

Yaklaşık 3 milyar kullanıcısı bulunan ve yıllık 180 milyar doların üzerinde gelir elde eden oyun şirketi Zynga’nın blockchain bölümüne Matt Wolf’u başkan yardımcısı olarak atamasından sonra kripto para piyasasında haber olmuştu.

Zynga’nın ayrıca blockchain oyunları ekibinde bu yılın sonuna kadar şu anki 15 çalışan sayısını 100’e çıkarmayı planladığı biliniyor. Şirketin NFT tabanlı oyun planları hakkında konuşan Wolf:

FarmVille gibi mevcut oyunlara NFT’leri hemen eklemeye başlamak mantıklı değil. Gelecekle blockchain oyunları adı altında yeni oyunlar çıkaracağız.

açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Wolf, yeni çıkacak oyunların görünümünün daha öncelerde suça yönelttiği düşüncesiyle kaldırılan oyun Mafia Wars’a benzeyebileceğini söyledi.

mafya Savaşları

Zynga’nın, bütün insanlar tarafından benimsenmeyen blockchain oyunlarına diğer şirketlere nazaran daha cesur adımlar attığı görünüyor.

Bazı oyuncuların kripto paralarla alakalı oyunlara karşı kötü tepkiler verdiği biliniyor. Bazı kullanıcılar, oyun deneyimlerine NFT ekleyen şirketlerin para almanın yollarını aradıklarını düşünüyor.

Wolf, şirketlerinin NFT planını değiştirebileceğini ya da devre dışı bırakabileceğini söyledi. Bu açıklama Zynga’nın daha önce EA ve Ubisoft gibi kripto para piyasasına giren şirketlere gelen kötü tepkiyle karşılaşmasından ders çıkarmış olabileceği söyleniyor.

Gelebilecek eleştirilere rağmen şirket NFT’leri ve blockchain teknolojisini, oyuncular için daha gerçekçi değer yaratan tokenize sistemini Zynga’nın gelişimindeki bir sonraki adım olarak görüyor.

Wolf, New York Times’a yaptığı açıklamada: “İnsanlara kazanmak için oynama fırsatı vereceğiz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!