Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meksika Hükümetinin Aldığı Yeni Karar Kripto Para İşlemlerinin Önünü Açıyor

Meksika hükümeti kripto paralarla ilgili yeni düzenlemeler getirmeye karar verdi. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız haberde Meksika Bankası’nın artık kripto para sektörünü çok daha yakından takip edeceğini ve ülkedeki kripto para şirketlerinin merkez bankasıyla iletişime geçmeleri gerekeceğini belirtmiştik.

Kripto Para Düzenlemeleri

Meksika hükümeti 10 Eylül’de fintech sektörüyle ilgili yeni bir genelge yayınladı ve bu genelgede kripto paralara da yer verdi.

Ülkedeki Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymet Komisyonu’nun başkanı Bernado Gonzalez’e göre ülkenin fintech alanında getirdiği yeni yasalar “Meksika’daki finansal ve teknolojik kurumların düzenlenmesini” sağlayacaklar. Gonzalez’in yaptığı açıklamalara göre hükümet tarafından hazırlanan bu yeni yasalar “halka açılan şirketlere, online ödemelere ve kripto paralara” uygulanacak.

Yayınlanan belgeye göre kripto para ile işlem yapmak isteyen şirketler “Meksika Bankası’na” bu konu doğrultusunda bir “beyanat vermek zorunda kalacaklar.” Ülkede kripto para ile işlem yapmak isteyen şirketlerin merkez bankasıyla önceden iletişime geçecek olmaları aslında kısaca şu anlama geliyor: Hükümet kripto para ticaretine sıcak bakıyor.

Gonzalez de bu yeni yasalar sayesinde özellikle “küçük ve orta çaplı şirketlerin halka açılıp para toplayabileceğini” ve bu süreci çok daha düşük bir maliyetle tamamlayabileceklerini vurguluyor.

Yetki Merkez Bankasında

Genelgede belirtilen şeylerden biri de şirketlerin yalnızca Meksika Bankası tarafından onaylanmış kripto para işlemlerini gerçekleştirebilecekleri. Ancak merkez bankası henüz tam olarak hangi kripto paraların ‘yasal’ sayıldığına dair bir açıklama yapmadı.

Yerel haber kaynaklarından El Universal’a göre Gonzalez, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şunu da belirtti:

Meksika Bankası, Meksika’da hangi kripto paraların kullanılabileceğine ve hangi fintech veya bankacılık şirketlerinin bu paralarla işlem yapabileceğine karar verecek.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment