Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meksika Merkez Bankası ”Dolaylı” Yoldan Kripto Para Borsalarını Yasakladı!

Meksika’nın Merkez Bankası olan Banco de Mexico, geçtiğimiz günlerde yeni bir fintech yasa[sını gündeme getirdi ve yasa kapsamında kripto para borsalarını da dolaylı yoldan yasaklamayı kabul etti.

related-post id=”40313″]

Coin Center tarafından aktarılan bilgilere göre, Meksika içerisinde geçerli olacak olan bu yasalar, kripto para borsalarının yerel bankacılık sistemlerini kullanabilmesini imkansız hale getirecek. Bu sebepten ötürü kripto para borsaları aynı Hindistan içerisinde olduğu gibi dolaylı yoldan yasaklanmış olacak ve bir zamanlar kripto para sektörünün önemli bölümlerinden birisi olan Hindistan gibi Meksika da ciddi bir darbe yemiş olacak.

Meksika Merkez Bankası geçtiğimiz tarihlerde yaptığı çeşitli açıklamalarda da kripto para karşıtı olduğunu ispatlamıştı ancak getirilecek olan bu yasak, kripto para borsalarının meşru bankalara ve finansal kurumlara erişimini ortadan kaldıracağı için, itibari para – kripto para hizmeti veren platformlar Meksika vatandaşlarına artık itibari para çekim hizmeti sunamayacak.

Meksika’nın Merkez Bankası konu hakkında yaptığı açıklamada ülkenin vatandaşlarının kripto para birimlerini anlayamadığını ve bu sebeple bunları satın almalarının yasaklanmasının şart olduğunu vurguladı. Aslında bu durum kripto para birimlerinin ve blockchain’in neden gerekli olduğunun başka bir kanıtı olarak sunulabilir.

Merkezi bir otoritenin halka sormadan veya görüş birliğine varmadan bütün ülke için bir seçeneği yasaklaması, insanların ekonomik özgürlüklerinin ne kadar kötü bir durumda olduğunu gözler önüne sermekte. Halkın söz konusu yasa teklifi için 60 günlük fikir belirtme süresi var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment