Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meksika’daki Yatırımcılar Kripto Para Düzenlemelerinden Rahatsızlar

Meksika Merkez Bankası’nın bundan bir süre önce yayınladığı kripto para düzenlemeleri ülkede kısa süre içerisinde yoğun bir tepki çekti.

Meksika Merkez Bankası tarafından yayınlanan kripto para düzenlemeleri, hem kripto para yatırımcıları hem de kripto para şirketleri tarafından ağır bir şekilde eleştiriliyor. Özellikle Bitcoin.com’a konuşan bir borsa CEO’su, bu düzenlemelerin adeta “felaket” olduğunu söylüyor.

Meksika Merkez Bankası, finansal teknoloji kurumlarının (FTI) kripto paraları ne şekilde kullanabileceklerine dair bir düzenleme yayınlamıştı. Bu düzenlemeye göre ilgili kurumların “fiyat dalgalanması ve ‘karmaşıklık’ gibi nedenler dolayısıyla müşterileri dijital varlıkların ‘tehlikeli’ yapılarından korumaları” gerekiyor. Yerel kripto para borsalarından Isbit’i yöneticisi Sebastion Checa ise bunun epey yanlış bir karar olduğu görüşünde:

“Bu gerçekten bir felaket. Meksika Merkez Bankası’ndaki yöneticiler, düzenlemeye çalıştıkları sektör hakkında ne kadar bilgisiz olduklarını göstermiş oldular.”

Meksika’daki kongre yetkilileri geçtiğimiz yılın mart ayında fintech şirketlerinin düzenlenmesiyle ilgili bir yasa tasarısını onayladı ve Meksika Merkez Bankası’na kripto paraları düzenleme yetkisi verdi. Meksika’daki vatandaşlar o dönemde Merkez Bankası tarafından atılacak yeni adımları merakla bekliyorlardı.

Şimdi baktığımızda ise ülkedeki pek çok vatandaşın bu düzenlemelerden rahatsız olduklarını görüyoruz. Başka bir kripto para borsası Volabit’in CEO’su olan Tomas Alvarez’e göre Merkez Bankası, “herhangi bir lisanslı finans şirketinin kripto para hizmeti sunamayacağını” gayet açık bir şekilde belli etmiş durumda.

Meksika Merkez Bankası yerel yatırımcılardan ve şirketlerden gelen tepkiler ışığında hazırladığı düzenlemelerde bir değişiklik yapacak mı göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment