Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Geliştiricileri ASIC Karşıtı Algoritmayı Destekliyorlar

Ethereum geliştiricileri geçtiğimiz gün düzenledikleri toplantıda ASIC-bağışıklı bir proof-of-work (PoW) algoritması olan ProgPoW hakkında konuştular. Geliştiriciler toplantı sırasında yaptıkları konuşmalar sonucunda bu algoritmayı genel olarak desteklediklerine karar verdiler.

Ethereum geliştiricileri bundan birkaç gün önce düzenledikleri toplantıda ProgPoW algoritmasının ne kadar verimi olacağını, ASIC cihazlarının diğer cihazlara karşı sahip olduğu üstünlüğü ortadan kaldırıp kaldıramayacağı gibi konuları tartışlar.

Ethereum geliştiricilerinden olan Greg Colvin, bu konuların aslında geçmiş zamanlarda da birkaç farklı kez tartışıldığını, bu konuyla ilgili bir kararın zaten çoktan alınmış olduğunu söylüyor:

“Aylar önce konuşmaktan usandığımız konuları yeniden konuşur olduk. Şu anda ilgilendiğimiz tek şu bu algoritmada hata olup olmadığı. GPU destekçileriyle ASIC destekçileri arasındaki tartışmayla ilgilenmiyoruz. O zaten zamanla düzelecektir.”

Ethereum geliştiricileri bundan birkaç ay önce yeni güncellemeyle ilgili uzlaşmaya varmış, bu algoritmayı ocak ayı itibariyle platforma entegre etmeye karar vermişlerdi. Ancak algoritma şubat ayının başlarında üçüncü bir parti tarafından denetlendi ve bazı sorunlar keşfedildi. Geliştiriciler bunun ardından entegrasyon sürecini erteleme kararı aldılar.

Ethereum geliştiricilerinin ProgPow algoritmasıyla bu kadar ilgileniyor olmaları ve bu algoritmayı böylesine desteklemeleri kripto para sektöründeki bazı isimler tarafından tepki çekiyor.

Şu ana dek çıkan yaygın eleştirilerden birine baktığımızda görüyoruz ki insanlar, Ethereum geliştiricilerini Nvidia ve AMD gibi şirketleri desteklemekle suçluyorlar. Elbet bazı isimler ise bu geliştiricileri ASIC’in karşısında durdukları için destekliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment