Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Pro’daki İşlem Ücretleri Arttı, Maksat Likiditeyi Yükseltmek

Kripto para sektörünün en büyük borsalarından olan Coinbase, kendi bünyesindeki Coinbase Pro platformu için bazı yeni kararlar aldı.

ABD merkezli bir kripto para şirketi olan Coinbase, Coinbase Pro platformundaki likiditeyi artırabilmek adına yeni kararlar aldı. Şirketin aldığı yeni kararlar arasında işlem ücretini artırmak, maksimum işlem emirlerini değiştirmek ve piyasa emirlerini korumak gibi şeyler bulunuyor.

Şirketin yayınladığı basın duyurusuna göre Coinbase Pro ve Coinbase Prime platformlarındaki kullanıcılar bundan böyle piyasa emirlerini durdurma özelliğini kullanamayacaklar. Bu aşamadan sonra tüm durdurma emirleri limit emri olarak girilmek zorunda. Kullanıcılar ayrıca bu limit emrini girmek için belli bir limit fiyatı da belirlemek zorundalar.

Coinbase duyurusunda yer alan bir diğer önemli bilgi ise platformunda TSİ 23 Mart 04:00-04:30 saatleri arasında kapalı kalacağı.

Coinbase’in attığı bu yeni adımlar kripto para sektöründeki bazı isimler tarafından pek hoş karşılanmadı. Öyle ki sektör genelinde tanınan ekonomistlerden Alex Krüger, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda Coinbase Pro’nun “küçük müşterilerden kestiği işlem ücretini yüzde 33 oranında arttırdığını, büyük müşterilerden aldığı işlem ücretini ise azalttığını” vurguluyor. Krüger, “aklını kullanan Coinbase kullanıcılarının Binance’e geçiş yapması” gerektiğini düşünüyor.

Krüger ayrıca şirketin aldığı piyasa emirlerini durdurma kararını da eleştiriyor. Ne var ki kendisi bu kararı eleştirse de şirketin bu karar sayesinde platformdaki likiditeyi gerçekten artırabileceğine inanıyor.

Coinbase Pro kullanıcıları bu değişiklikleri genel olarak 23 Mart itibariyle hissetmeye başlayacaklar. Kullanıcı deneyiminin tam olarak ne yönde değişeceğini göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment