Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BAE Bankalar Federasyonu: Kripto Paraları Düzenlemek Gerekiyor

Birleşik Arap Emirlikleri Bankalar Federasyonu (UBF) ve Abu Dabi Küresel Piyasası (ADGM), kripto paraların küresel finans sektöründeki rollerini tartışmak için yeni bir forum düzenlediler.

Emirates News Agency gibi yerel siteler tarafından yapılan haberlere göre UBF ve ADGM tarafından ortaklaşa düzenlenen forumda kripto paralarla ilgili birbirinden farklı konular konuşuldu. Foruma katılan kişiler kripto paraların yanı sıra düzenlemelerden, büyük veri, makine öğrenimi gibi teknolojilerden ve piyasa denetiminden bahsettiler.

Foruma katılan uzman isimlerin üstünde en çok durdukları konulardan biri kripto para sektöründeki düzenleme sorunu oldu. Öyle ki hakkında en çok yorum yapılan soru, “finansal düzenleyicilerin ve bankaların, kripto para sektöründeki risklere karşı ne gibi önlemler alabilecekleri” ile ilgiliydi.

Bitcoin gibi kripto paralar aslında banka gibi aracıları ortadan kaldırıyor olsalar da bu forumdaki uzmanlar bankaların tamamen kaybolmayacağı görüşündeler. Öyle ki bu uzmanlara göre bankalar, kripto paraların gelişimine katkı dahi sağlayabilirler.

Birleşik Arap Emirlikleri Bankalar Federasyonu Başkanı Abdulaziz Al-Ghurair, katıldığı forum sırasında şöyle bir açıklama yaptı:

“Kripto para ve diğer kriptovarlıkların ortaya çıkışıyla birlikte fintech sektörü hızla büyümeye devam ediyor ve bu büyümeyi bir an önce düzenlememiz büyük önem taşıyor. Parasal ve finansal bağlamda güçlü bir ortam yaratmamız, müşteri haklarını korumamız ve piyasa bütünlüğünü sağlamamız gerekiyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment