Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Danışmanı: Sabitkoinler Menkul Kıymet Gibi Değerlendirilebilir

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nda (SEC) görev alan Valerie Szczepanik, sabitkoinlerin ABD’deki menkul kıymet yasalarına tabii tutulabileceklerini düşünüyor.

Szczepanik bundan kısa süre önce SEC’in Kurumsal Finans Departmanı’na müdür muavini olarak atandı. Kendisi bunun yanı sıra yine Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu bünyesindeki Dijital Varlık ve Yenilik Departmanı’nda kıdemli danışman olarak görev aıyor.

Szczepanik bundan birkaç gün önce SXSW Konferansı’na katıldı ve kripto paralar hakkında birbirinden farklı açıklamalar yaptı. Szczepanik yaptığı konuşma sırasında özelikle sabitkoinler hakkında ilginç yorumlarda bulundu.

SEC yetkililerinden Szczepanik’e göre üç adet sabitkoin türü bulunuyor: Bunlardan biri altın gibi varlıklarla, diğeri ise belli başlı rezervlerdeki itibari paralarla destekleniyorlar. Üçüncü sabitkoin türünde ise fiyatın sabit kalması için bazı finans mekanizmaları kullanılıyor.

Szczepanik tarafından yapılan açıklamalara göre bu üçüncü tür sabitkoinlerin fiyatı aslında belli bir merkezi otorite tarafından belirlendiği için bu varlıklar menkul kıymet sınıfına dahil edilebilirler.

Kendisi tarafından yapılan açıklamalara göre eğer belli bir sabitkoini satın alan kişiler, bu koinin fiyatının bir başkası tarafından yönetileceğinin farkındalarsa bu token menkul kıymet olarak değerledirilebiliyor.

Szczepanik ayrıca kripto para sektöründeki şirketlerin her zaman SEC ile iletişime geçip çeşitli konular hakkında bilgi edinebileceklerini, danışmanlık alabileceklerini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment