Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Melek Yatırımcı Açıkladı: Bitcoin Neden Önemli?

Melek yatırımcı Naval Ravikant, bir röportajda Bitcoin ve kripto paraların önemine vurgu yapan açıklamalarda bulundu. Naval Ravikant, Bitcoin’in deflasyonist bir varlık olmasının günümüz ekonomik şartlarında çok önemli olduğunu söyledi.

Melek yatırımcı, Bitcoin ve kripto paraların günümüz şartlarında yükselen değerine atıfta bulunarak insanlık tarihi için kripto paranın icadının çok önemli olduğunu belirtti. Konuyla ilgili paylaşılan haberde, pandemi etkisiyle kripto paraların giderek popülerleştiği ve Bitcoin fiyatının oldukça dalgalı bir dönem geçirdiğine değiniliyor. Özellikle dijital merkez bankası parası çalışmaları da hız kazanmasıyla Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin öneminin daha sık konuşulur hale geldiği aktarılıyor.

Ravikant: “Kripto Para İnsanlık Tarihinin En Önemli İcatlarından”

Uber, Twitter ve Notion gibi şirketlerin melek yatırımcısı olan Naval Ravikant, Tim Ferris ile yaptığı bir röportajda kripto paranın insanlık tarihindeki en iyi icatlardan birisi olduğunu anlattı. @Anilsaidso adlı twitter kullanıcısı, Ravikant’ın konuşmalarından bazı parçaları paylaştı. Aktarılan cümlelerden bazıları şu şekilde:

“Kripto paraların insanlık tarihindeki muhtemelen  en büyük icatlardan biri olduğunu düşünüyorum ve ilginç olmalarının nedeni, eğer teknoloji endüstrisine bakarsanız, teknolojinin düzenlenmemiş alanlarda işleyiş göstermesidir. Yeni şeyler yaratmak için teknolojiye başvurursunuz, çünkü müdahale ve düzenlemenin olmadığı, ayrıca maksimum yaratıcılığın olduğu tek alan teknolojidir.”

“Kripto para; fiziksel sınırların tamamı kapandığı, vahşi batının evcilleştirildiği ve sömürgeleştirildiği bu yeni dünyada yaratılmış olan bir dijital sınırdır.”

Ravikant, aynı zamanda bu yıl Amerikan siyasetinde gerçekleşen olaylara ve enflasyonist politikalara da değindi. Yatırımcı, kripto paraların enflasyon riskine karşı koruma sağlayan bir varlık olduğunu savundu.

Bitcoin’in Önemine Vurgu Yapan Diğer Uzmanlar

Social Capital’in CEO’su ve eski Facebook yöneticilerinden biri olan Chamath Palihapitiya, Bitcoin sahibi olmanın kesinlikle çok önemli olduğunu söyleyen bir açıklama yaptı. Palihapitiya, şartlar elverdiği takdirde Bitcoin’in 1.000.000 dolara ulaşabileceğini belirtti.

Raoul Pal da Bitcoin’in enflasyondan koruyucu etkisi olduğunu daha önceden açıklamıştı. Pal, Fed’in deflasyona sıfır toleransı olduğunu ve bunu engellemek için her şeyi yapacağını söylemişti. Bu durum ise Pal için altın ve Bitcoin’in yükselişi demek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!