Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meltem Demirörs: Bitcoin’i Kullanması Zor ve Karmaşık, Bunu Gururla Söylüyoruz!

Kripto para sektörünün etkili isimlerinden olan Meltem Demirörs, Avrasya Blockchain Zirvesi etkinliğinde Bitcoin hakkında oldukça önemli noktalara değindi ki bunlardan birisi de merkeziyetsizlik oldu. Bitcoin ilk piyasaya sürüldüğünde herhangi bir aracı kuruma ihtiyaç olmadan alınıp satılabilecek durumda iken, artık birçok kullanıcı kripto para borsaları gibi aracı kurumlara ”bağımlı” hale geldi.

Demirörs de benzer noktaya parmak basarak şu an Bitcoin’in en çok kullanan kurumların bankalar olduğunu dile getirdi ve bunun oldukça ”ironik” olduğuna” dikkat çekti:

”Böylesine açık bir ortamda bile biz aynı sistemi, bankaları ortama soktuk. Borsalar kurduk, cüzdanlar kurduk, birilerinin bu parayı korumasını istedik. Aslında baktığımızda kripto paraların büyük bir kısmı borsalar üzerinde tutuluyor. Bu böyle olmamalı.”

Bitcoin’e Birçok Kişi Para İçin Girdi!

Bitcoin’e ilk olarak para kazanmak amacıyla girdiğini itiraf eden Demirörs, bunun kötü bir şey olmadığını ve sonuç olarak herkesin insan olduğunu ifade etti. İlk olarak maddi kazanç beklentisi ile girmesine rağmen bunun devamında ”Bİtcoin’e inandığı için” devam ettiğini açıklayan ünlü isim, bankalar ve Bitcoin arasındaki kullanım farklılığını da vurguladı:

”Bitcoin aslında baktığımızda çok inanılmaz bir şey. Finansal kurumlara gittiğimizde kart ile nakit para alıyorsunuz ama arka planda ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok. Bitcoin’de ise bu tam tersi durumda yani kullanması zor ve karmaşık. Biz bunu gururla söylüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment