Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SabancıDX Genel Müdürü: Blockchain’de Henüz Dağın Minicik Kısmını Gördük!

SabancıDX Genel Müdürü Burak Aydın, Avrasya Blockchain Zirvesi etkinliğinde kripto paraların alt yapısını oluşturan blockchain teknolojisi hakkında oldukça önemli açıklamalara imza attı.

Aydın, teknolojinin çok hızlandığına dikkat çekerek, 5G, kuantum bilgisayarlar, blockchain, siber güvenlik ve buna benzer birçok yeni gelişmenin birbiri ardına geldiğini ve bu ”teknoloji fırtınalarının” odağında bireylerin, şirketlerin ve ülkelerin olduğunu vurguladı.

Henüz teknoloji açısından gerçek anlamda bir şey görülmediğini belirten Aydın, bunun ufacık bir kısmını yaşadığımızı da ifade etti:

”Teknoloji hayatın büyük bir parçası diyoruz ama henüz bir şey görmedik. Blockchain konusunda da görmedik ama bu daha dağın minicik bir kısmı. Aşağı tarafta nereden baksanız zeytinyağından tutun da, gümrük işlemlerine, müzik sektörüne ve basın yayın alanına kadar birçok durumda blockchain kullanılabilmekte.”

Blockchain Müthiş Fikir

Türkiye içerisinden bir örnek vererek de blockchain kullanımını somutlaştıran Aydın, bir havayolu firmasının blockchain ile biletleri nasıl satabileceği görüşmeye başladığını ve bunun ”müthiş bir fikir” olduğunu düşündüğünü ifade etti.

”Bunların hepsi bireysel hayatlarımıza yansıyacak ve dolayısıyla bireysel hayatlarımız bundan nasibini alacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment