Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şimdi de G20’den Dijital Para Uyarısı: Tüm Sistem Etkilenebilir

G20 üyesi ülkelerin yetkilileri, sabitkoin olarak bilinen dijital paraların zamanla büyük sorunlara yol açabileceğini düşünüyorlar.

Reuters gibi kaynaklara göre bu ülkelerin yetkili isimleri, sabitkoinlerin bir an önce araştırılması gerektiğini düşünüyorlar.

Sabitkoin Uyarısı

G20 üyesi ülkeler dijital paraların günümüz finans sistemini olumsuz yönde etkileyebileceğini düşünüyor ve bundan endişeleniyorlar.

Dijital para meselesinin bir an önce araştırılmasını isteyen G20 üyeleri bunun için Uluslararası Para Fonu (IMF) ile iletişime geçtiler. Reuters gibi kaynaklara göre G20 ve IMF, dijital para konusunda işbirliği yapacak.

G20 bünyesindeki maliye bakanları dijital paraların özellikle para aklama gibi yasa dışı amaçlarla kullanılabileceğini düşünüyor ve şu açıklamayı yapıyorlar:

Para aklama, yasa dışı işlem yapma riskinin ve tüketiciyle yatırımcıyı koruma konusunun iyice değerlendirilmesi ve ele alınması gerekiyor.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu gibi dijital paraların özellikle gelişmekte olan ülkeleri olumsuz yönde etkileyebileceğini söyledi. Kuroda’nın açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

Bazı gelişmekte olan ülkeler, büyük bir kullanıcı kitlesi tarafından desteklenen sabitkoinlerin küresel çapta tanınırlık kazanmasından endişeleniyorlar. Fakat bu sadece gelişmekte olan ülkeleri endişelendiren bir mesele değil. (Sabitkoinler) tüm para politikalarını ve finans sisteminin istikrarını etkileyebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment