Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meltem Demirörs, Kripto Para Sektöründeki Sorunları Kaleme Aldı: Gücü Aracılara Verdik

Kripto para sektörünün dünya genelinde sözüne en fazla itibar edilen isimlerinden birisi olan Türk kripto para uzmanı Meltem Demirörs, kripto para sektöründe daha önce pek de değinilmeyen bir soruna parmak bastı.

Twitter üzerinde konuyla ilgili olarak yorumlar yapan başarılı iş kadını, kripto para sektörünün şu anda en değerli şirketlerinin ‘aracı kurumlar’ olduğunu ifade ederken, bunun da bazı sorunlar doğurabileceğine vurgu yaptı.

Demirörs, konuyla ilgili olarak attığı tweette, şunları söyledi:

”Koin demek bu sektördeki güç demektir. Eğer cüzdanlar ve şifreler sizin değilse, o koin size ait değildir. Şu anda sektörümüzün değerinin büyük bir kısmı, aracı olan borsa ya da diğer cüzdan kurumları tarafından oluşturuluyor. Eğer az sayıda firma, bir ürünün büyük miktarlarını elinde tutarsa, o zaman riski merkezileştirmiş olursunuz.”

Demirörs, şöyle devam etti:

”Eski finans alanında bu durum risklidir ancak ölümcül değildir. Ancak Bitcoin için bu ölümcül bir senaryo olabilir. Eğer büyük bir aracı kurum hacklenirse ne olur? Yani, tüm Bitcoin’lerin yüzde 5’ini ya da yüzde 10’unu elinde barındıran bir kurum hacklenirse ne yapacağız? Ya da kurumlar gelecekte Bitcoin’lerini soğuk cüzdanda depolayıp kağıt Bitcoin’leri trade etmeye başlarsa ne olacak? O şeyi Bitcoin olarak mı kabul edeceğiz? Bitcoin kültürel bir harekettir. Bitcoin, halk içindir. Bitcoin’in prensipleri vardır. Aracıları işin içine büyük oranda katarken, ana mesajı da nasıl koruyacağız? Fikirlerinizi bekliyorum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment