Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meme Coin Yazı Başlıyor Olabilir: PEPE ve WIF Bitcoin ve Ethereum’u Geride Bıraktı!

Kripto para piyasasındaki yükselişlere bir kez daha meme coinler eşlik etti.

Meme coin’ler, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Solana’nın (SOL) fiyatlarının sabit seyrettiği dönemlerde genellikle daha iyi performans gösteriyor. Bu düşük likiditeli coin’ler, büyük kripto paralara kıyasla daha fazla dalgalanma yaşama eğilimindedir.

Bitcoin (BTC), 65.000 dolara yükseldikten sonra 63.000 dolara geri çekildi ve bu süreçte meme coin’ler güçlü bir performans sergiledi.

CoinGecko verilerine göre, meme coin sektörü salı günü %12’den fazla artış gösterdi. Özellikle Pepe (PEPE) ve dogwifhat (WIF) sırasıyla %22 ve %25 oranında yükseldi.

ABD’li siyaseti temalı meme coin’ler, Donald Trump’ın Pennsylvania’daki mitinginde vurulmasının ardından piyasaya sürüldü ve America Coin (USA) %204, Super Trump (STRUMP) %43 oranında değer kazandı.

BTC’nin Binance’deki piyasa derinliği 14,8 milyon dolar ile 11,2 milyon dolar arasında değişirken, WIF’in piyasa derinliği sadece 1,4 milyon dolar ile 1 milyon dolar arasında. Bu, WIF gibi meme coin’lerin likidasyon ve piyasa emirleri karşısında BTC ve ETH gibi daha büyük coin’lere göre daha fazla etkilenebileceği anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!