Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump’a Piyasa Aktörlerinden Kripto Para Yağıyor: Elon Musk’tan Yalanlama Var!

ABD Başkan adayı Donald Trump’a kripto para ekosistemi dahil birçok yerden bağış yağıyor. 

Kripto paralara yaklaşımı ile dikkat çeken Donald Trump, mayısta kurulan “PAC” adlı komite için Elon Musk ve piyasadan birçok aktörden bağış topladı.

Yeni açıklanan kampanya finans verileri, Donald Trump’ın son zamanlarda kriptoyu benimsemesinin, kripto para borsası Gemini’ın kurucuları Winklevoss ikizleri ve Kraken kurucu ortağı Jesse Powell da dahil olmak üzere sektörün bazı büyük oyuncularının büyük katkılarına yardımcı olduğunu gösteriyor.

Wall Street Journal’a göre, Mayıs ayı ile Haziran ayı sonu arasında yaklaşık 100 kişi kampanyasına kripto bağışında bulunarak niş bir çekiciliğin altını çizdi. Çok daha fazla sayıda insan kredi kartı ve benzeri geleneksel yöntemlerle kampanyasına katkıda bulundu. Trump kampanyası ikinci çeyrekte 331 milyon dolar topladı.

Ripple’dan da benzer destek

Ripple Labs, avukat James Murphy tarafından kripto karşıtı Senatör Elizabeth Warren’ın görevden alınmasına ve kripto yanlısı avukat John Deaton’ın seçilmesine yardımcı olmak amacıyla kurulan Commonwealth Unity Fund adlı siyasi eylem komitesine 1 milyon dolar bağışladı. Murphy ayrıca 15 Nisan’da 50.000 dolar bağışta bulundu.

Wall Street Journal, Elon Musk’ın da PAC’ye ayda yaklaşık 45 milyon dolar taahhüt ettiğini bildirdi.

Elon Musk yalanladı

Elon Musk, Twitter’dan WSJ’ye verdiği yanıtta raporun sahte olduğunu ve üç aylık dosyalamada adının geçmediğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!