Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meme Coinler Bir Talih Kuşu Mu: Yarardan Çok Zararları Var!

CryptoQuant’ın kurucusu ve CEO’su Ki Young Ju, son günlerde patlak veren yeni nesil meme coin furyası hakkında endişelerini paylaştı.

Kripto para piyasasının deneyimli isimlerinden Ki Young Ju, kısa süre önce sosyal medya hesabı üzerinden meme coin çılgınlığına karşı sitemde bulundu.

Özellikle son günlerde moda olan “bana SOL gönder sana meme coin göndereyim” akımına karşı hislerini paylaşan Young Ju, bunun sürdürülebilir ve sektör için faydalı bir şey olmadığını belirtti.

Meme coin çılgınlığını 2018 yılındaki ICO çılgınlığına benzetirken bu gibi akımların sektörü ileri taşımayacağını vurguladı:

Meme paraları kripto endüstrisine zarar veriyor. Milyar dolarlık memecoin’lerin, bu sektörü ilerletmek için yasal ürünler üreten çalışkan ekipleri gölgede bıraktığını görmek sinir bozucu. 2018 ICO patlamasının da gösterdiği gibi, kolay para sektör çapında ilerleme sağlayamaz. Memecoin’lerin bu sektör için iyi olduğunu söylüyorsanız, kolay paranın yan etkilerini yaşamamış bir acemi olmalısınız.

 

Son dönemde milyarlarca dolar hacme ulaşan meme coinler, sektördeki hacmi adeta vakum gibi kendilerine çekmeyi başardı. Bunun arkasında yatan sebeplerin başında ise yatırımcıların kısa sürede yüksek kazanç elde etme isteği yer aldı. Bu durum beraberinde birbirinden anlamsız ve hiçbir fayda sağlamayan projelerin adeta mantar gibi türemesine yol açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!