Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’da Yüzde 70 Yükseliş Getiren Metrik Yeniden Tetiklendi

Kripto para analisti Ali Marinez Solana’da geçmişte %70 yükseliş getiren bir metriğin tekrar çalışabileceğini öne sürdü.

Martinez kripto para piyasalarının son haftalarda en çok konuşulan coin’i olan Solana hakkında yaptığı analiz ile beklentilerini paylaştı. Analizinde Solana grafiğinde daha önce %70 yükseliş getiren bir gelişmeye dikkat çekti.

Solana’nın günlük grafiği üzerinden son 1 haftada yaptığı hareketleri değerlendiren analist, 198 dolarda bulunan direnç seviyesininin aşılmasından bahsederek, bu seviyenin Solana için satış bölgesi olduğunu belirtti ve bu bölgenin üzerine çıkan coin’in bu hamle dolayısıyla çok daha yukarılara tırmanabilme olasılığını doğurduğunu öne sürdü.

Yaşanan şu anki durumun Aralık 2023 yılında da yaşandığına dikkat çekerek, benzerliklerin altını çizdi. Aralık ayında gerçekleşen benzer fiyat hareketinin iptal ettiği satış sinyalinin bir sonraki satış sinyaline kadar %70 yükseliş getirdiğini belitti. Bu sebeple benzer bir durumun günümüzde de yaşanmasının aynı yükselişi getirebileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz hafta meme coin furyası sebebi ile Solana fiyatı %40 artarak Kasım 2021’den bu yana ilk kez 200 doların üzerine çıkmıştı. Bitcoin’de 63.000 doların altına yaşanan düşüş sebebi ile piyasadaki birçok kripto para gibi gerileyen Solana, analistin söylemi gerçekleşirse yeni zirveler görebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!